ΠΑΤΡΑ: Η απόφαση της δικαιοσύνης για την Κουκουναριά της Αρόης – Εννέα χρόνια…για λίγη άσφαλτο!

Σε εργασίες επισκευής του οδοστρώματος, γύρω από την περιβόητη κουκουναριά της Αρόης, προχώρησαν χθες συνεργεία του Δήμου Πατρέων, εξομαλύνοντας τον επικίνδυνα διογκωμένο ασφαλτοτάπητα. Αξιζε το θέμα αυτό να διχάσει, να ταλαιπωρήσει, να προκαλέσει δίκες και τριβές; Την ίδια στιγμή, στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, το Μονομελές Πρωτοδικείο απάλλασσε την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και τον αντιδήμαρχο Τεχνικού Τομέα Παύλο Στάμο, από την κατηγορία της διατάραξης της ασφάλειας των συγκοινωνιών, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί στο σημείο και των καταγγελιών που είχε κάνει το Αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας.
Οπως τόνισεη δικηγόρος των δύο στελεχών της δημοτικής Αρχής, Τέτη Τζαμαλούκα, το 2010 ιδιώτης είχε υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, η οποία μπήκε στο αρχείο το 2013. Ομως, μετά από νεότερη αναφορά του Αστικού ΚΤΕΛ στην εισαγγελία Πρωτοδικών Πατρών, λόγω της επικινδυνότητας του σημείου και των εμποδίων που δημιουργούνταν στην διέλευση των λεωφορείων, η δικογραφία άνοιξε πάλι και αυτή τη φορά απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος των στελεχών της δημοτικής Αρχής.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, τόνισε ότι το θέμα της κουνουναριάς είχε έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ομόφωνα είχε αποφασίσει να «παγώσει» τις ενέργειες κοψίματος του δένδρου, λόγω αντιδράσεων πολιτών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, μέχρι να εξεταστούν εναλλακτικές λύσεις.
«Για το εν λόγω ζήτημα υπήρξε πολύ μεγάλη διαβούλευση ως οφείλαμε να κάνουμε και μέχρι τώρα, η δημοτική αρχή λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να σώσουμε το δένδρο και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε και την ασφάλεια των διερχομένων, ακούγοντας ενστάσεις και αιτιάσεις» είπε η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη.
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος αναφέρθηκε στις τεχνικές παρεμβάσεις που έγιναν στο παρελθόν και χθες, για να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στο σημείο αυτό, που για πολλούς θεωρείται ένα τοπόσημο της Αρόης.
Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για το θέμα, αφού όπως είπε, αυτός είναι που εγκρίνει την ημερήσια διάταξη των θεμάτων που εισάγονται προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο δημοτικό συμβούλιο.