ΠΑΡΑ: Εργαστήρι και γνωριμία με το συγγραφέα του παραμυθιού «Η μοναξιά του χαρταετού» – Σήμερα στο 26ο Δημοτικό

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr και το 26ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας διοργανώνουν γνωριμία των μαθητών της Γ2 τάξης με το συγγραφέα παιδικών παραμυθιών Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο σήμερα  Τετάρτη 6 Μαρτίου.

Παράλληλα οι μαθητές σε συνεργασία με το δάσκαλό τους Νίκο Παπαδόπουλο και τη δασκάλα εικαστικών του 26ου Δ.Σ.Π. Ελένη Γώγου –με αφορμή το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας και την παρουσία του συγγραφέα στο σχολείο- θα πραγματοποιήσουν ένα εργαστήρι πάνω στο παραμύθι «Η μοναξιά του χαρταετού».

 

Λίγα λόγια για το βιβλίο…

Μια φορά το χρόνο πολύχρωμες φιγούρες χαρταετών στολίζουν τον ουρανό. Μόνο για μια μέρα… Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ, τι κάνουν οι χαρταετοί όλο τον υπόλοιπο χρόνο; Αν δώσετε προσοχή μπορεί να αντιληφθείτε τα δράματα και τα θαύματα που συμβαίνουν μέσα σε σκοτεινά υπόγεια και σοφίτες. Γιατί μπορεί οι χαρταετοί να μην έχουν φωνή, αλλά έχουν ψυχή, νιώθουν, χαίρονται, λυπούνται, αγωνιούν, αγαπούν…

Αυτή είναι η ιστορία του χαρταετού που πρωταγωνιστεί στο παραμύθι του Κ. Κυριακόπουλου. Το βιβλίο συνοδεύεται από ζωγραφικά σχόλια του Παναγιώτη Καρώνη.

Το βιβλίο διατίθεται από την ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ (Μαιζώνος 139 Πάτρα, τηλ. 2615.002009), τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ και επιλεγμένα βιβλιοπωλεία.

 

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα όπου ζει με τη σύζυγό του και τους δύο γιους του.

Έχει συγγράψει τρία παιδικά παραμύθια Το μικρό καΐκι που ονειρευόταν να γίνει πλοίο (2011), Τη νύχτα που έλαμψε το Άστρο… (2011) και Η μοναξιά του χαρταετού (2014) τα οποία κυκλοφόρησαν απ’ τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ.

Έχει κάνει ελεύθερη θεατρική διασκευή του βιβλίου Ο Αλυσοδεμένος Ελέφαντας του Χόρχε Μπουκάι που ανέβηκε το 2018 στο Θέατρο Λιθογραφείον. Αρθρογραφεί σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες.