Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας: Να μην πάει χαμένη η «πρώτης τάξεως ευκαιρία» με το ελληνικό ομόλογο

Ως μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία, που δεν πρέπει να πάει χαμένη, χαρακτήρισε την έκδοση δεκαετούς ομολόγου από την Ελλάδα ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Ο κ. Κόλλιας υποστηρίζει, συγκεκριμένα, ότι «η έκδοση δεκαετούς ομολόγου από την Ελληνική Δημοκρατία μετά από εννέα χρόνια, η αυξημένη ζήτηση και το τελικό επιτόκιο, που έκλεισε χαμηλότερα του 4%, δείχνουν ότι η χώρα μας έχει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να εκμεταλλευθεί το momentum και να προχωρήσει με αποφασιστικότητα στις αλλαγές, που απαιτούνται στην οικονομία, για τη διευκόλυνση των επενδύσεων και του επιχειρείν».

Σύμφωνα με τον κ. Κόλλια, «δεδομένου του cash buffer, που διαθέτει η χώρα, η συγκεκριμένη έκδοση αφορούσε κυρίως στο να στείλει η χώρα ένα σήμα ότι έχει πρόσβαση στην αγορά, παρά στην κάλυψη άμεσων χρηματοδοτικών αναγκών, μετά και την αναβάθμιση, κατά δύο βαθμίδες του αξιόχρεου από τη Moody’s. Ας μην αφήσουμε, λοιπόν, την ευκαιρία να πάει χαμένη, ώστε να επιταχύνουμε τη μόνιμη επιστροφή μας στις αγορές» σημειώνει καταλήγοντας ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.