Η Γερμανία χαιρετίζει την «Ευρωπαϊκή αναγέννηση» του Μακρόν

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας χαιρέτισε την πρόταση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για ευρείες μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ ενόψει των ευρωεκλογών του Μαΐου.

«Ένας ενεργός διάλογος για το πώς οραματιζόμαστε το μέλλον της Ευρώπης είναι καλός για την ευρωπαϊκή δημοκρατία, κυρίως πριν τις ευρωεκλογές», επεσήμανε ο Μάας σε δηλώσεις του που δημοσιεύθηκαν σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν προσφέρει (στον διάλογο) πολύτιμη ώθηση», πρόσθεσε.
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες Τρίτη σε εφημερίδες των 28 χωρών μελών της ΕΕ και απευθυνόταν προς τους πολίτες της ευρωπαϊκής ηπείρου ο Μακρόν κάλεσε σε μια «ευρωπαϊκή αναγέννηση» και έκανε μια σειρά προτάσεων για την ΕΕ από την αναθεώρηση της Συνθήκης Σένγκεν μέχρι τη δημιουργία μιας τράπεζας για το Κλίμα, λιγότερο από τρεις μήνες πριν από τις κρίσιμες ευρωεκλογές.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με τον Μάας, πολλές από τις ιδέες του Γάλλου προέδρου δεν είναι καινούργιες, ενώ πρόσθεσε ότι Γερμανία και Γαλλία ήδη εργάζονται από κοινού πάνω σε κάποιες από τις προτάσεις του.
«Μπορώ να σκεφτώ και άλλες ιδέες, όπως η διατήρηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και του κράτους δικαίου», επεσήμανε ο Γερμανός υπουργός. «Αυτή η συζήτηση φυσικά μπορεί να είναι αμφιλεγόμενη».

Πηγή:iefimerida.gr