H Αννα Γουίντουρ αποκαλύπτει τι δεν πρέπει να φοράς ποτέ σε μια συνέντευξη για δουλειά

Έχουν πάντα ενδιαφέρον οι στιλιστικές απόψεις ενός ανθρώπου που δεν ακολουθεί τις τάσεις, αλλά τις δημιουργεί.

Ενός ανθρώπου που ντύνεται με αποκλειστικό κριτήριο την αισθητική του κι όχι το τρέχον ρεύμα της βιομηχανίας της μόδας. Η γυναίκα που «υπηρετεί» την μόδα με τρόπο που εμπνέει γυναίκες σε όλο τον κόσμο, η «σιδηρά κυρία» της Vogue -όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν- Άννα Γουίντουρ, μίλησε στην κάμερα της Vogue και μεταξύ άλλων, απάντησε σε μια ερώτηση που απασχολεί γυναίκες κάθε ηλικίας που θέλουν να μπουν στον εργασιακό στίβο, αναζητώντας μια ευκαιρία για δουλειά.

Η συνέντευξη εργασίας είναι πάντα το στάδιο που κρίνει, σε -σχεδόν- καθοριστικό βαθμό αν θα δοθεί στον εκάστοτε υποψήφιο η ευκαιρία να ενταχθεί στο εργατικό δυναμικό μιας επιχείρησης.

Ποια είναι η κατάλληλη εμφάνιση σε μια τέτοια περίσταση και τι θα πρέπει να αποφεύγεται, σύμφωνα με την Άννα Γουίντουρ;

Η Άννα Γουίντουρ, για μια ακόμα φορά, μας υπευθύμιζει την σημασία που έχει η δημιουργία μιας αυθεντικής στιλιστικής προσωπικότητας που δεν μιμείται καμία άλλη και δεν καταφεύγει σε εντυπωσιασμούς για να προσελκύσει την προσοχή.

Σύμφωνα με την Άννα Γουίντουρ, τα κατάλληλα ρούχα για μια θέση εργασίας είναι τα ρούχα που εκφράζουν αυτό που πραγματικά είμαστε, αυτό που ξέρουμε ότι μας ταιριάζει και περιγράφει καλύτερα τον εαυτό μας. Αυτά τα ρούχα θα πρέπει να φοράμε πάντα -όχι, μόνο σε μια συνέντευξη εργασίας, αλλά γενικά. Τα ρούχα που θα πρέπει να αποφεύγονται είναι τα ρούχα που εκφράζουν κάτι ψεύτικο, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα μας και το original στιλ μας.

«Είναι πολύ ενδιαφέρον για εμένα να βλέπω πώς οι υποψήφιοι για την θέση εργασίας ντύνονται για να έρθουν στη συνέντευξη εργασίας. Μερικές φορές, νιώθεις ότι φορούν ρούχα που αγόρασαν το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ, και όχι ρούχα που ταιριάζουν στην προσωπικότητά τους και σε αυτό που πραγματικά είναι. Αυτό που πρέπει να έχει κατά νου όποιος έρχεται για συνέντευξη στα γραφεία μας ή οπουδήποτε αλλού, είναι ότι δεν «προσλαμβάνουμε» την γκαρνταρόμπα σας. Δεν είναι η γκαρνταρόμπα σας που θα δουλέψει για εμάς, αλλά εσείς. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνον τον νεαρό άνδρα που ήρθε με φόρεμα και τσάντα χειρός και του έδωσα αμέσως την δουλειά. Οφείλετε να ντύνεστε για τον εαυτό σας».

Η Άννα Γουίντουρ δίνει την απάντηση στο ολιγόλεπτο βίντεο που ακολουθεί: