ΠΑΤΡΑ: Νέο βιβλίο από τον συγγραφέα Βασίλη Χριστόπουλου με τίτλο: «Γιατί σ’ εμένα;»

«Γιατί σ’ εμένα;» τιτλοφορείται το νέο βιβλίο του Πατρινού πολιτικού μηχανικού και συγγραφέα ΒασίλΗ Χριστόπουλου που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος. Περιλαμβάνει 32 διηγήματα όπου ο συγγραφέας επιδιώκει να αποτυπώσει τα αθέατα αντανακλαστικά μιας κοινωνίας σε κρίση. Καταστάσεις και κυρίως πρόσωπα, θύματα και θύτες. Άνεργος, Άστεγος, Χρεωμένος, Πρόσφυγας, Μετανάστης στη δίνη της κρίσης, είναι μερικοί από τους ήρωες των ιστοριών του.

Πώς αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες όσοι έχουν πληγεί από την κρίση; Ο άνεργος, ο άστεγος, ο μετανάστης, ο χρεωμένος επαγγελματίας, ο ανάπηρος, ο ηλικιωμένος, ο μοναχικός, ο ανέραστος; Αλλά και οι απογοητευμένοι από την «πρώτη φορά αριστερά»; Τι τρόπους μηχανεύονται για να αντισταθούν, να αποδράσουν, να επιβιώσουν και τι δικαιολογίες εφευρίσκουν όταν υποκύπτουν;

Ο Βασίλειος Χριστόπουλος έχει γεννηθεί το 1951 στην Πάτρα. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Αθήνας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης. Από το 1976 ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Έχει δημοσιεύσει μελέτες για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, δοκίμια για την τέχνη και μικρά πεζογραφήματα. Από τα γνωστότερα και ωραιότερα βιβλία του είναι το «Κάτοικος Πατρών» που μάλιστα μεταφέρθηκε και στο θέατρο σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Δημήτρη Γεωργαλά στη σκηνή του Λιθογραφείον.

Περισσότερα για το βιβλίο στη διεύθυνση:

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΜΕΝΑ: