ΠΑΤΡΑ: Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για την Περιφέρεια ο Βασίλης Χατζηλάμπρου – Κάλεσμα για τη δημιουργία ευρύτερου μετώπου αντίστασης

Την υποψηφιότητα του για τη θέση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε και επίσημα ο επικεφαλής της παράταξης «Αντίσταση Πολιτών» και περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Χατζηλάμπρου. Η ανακοίνωση έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας.

Ο κ. Χατζηλάμπρου, μιλώντας για την κάθοδο της «Αντίστασης Πολιτών» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, απεύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε Κινήσεις Πολιτών, δημοτικές παρατάξεις κτλ., για τη δημιουργία ενός ρεύματος αντίστασης μέσα στην Περιφέρεια, απέναντι στην υλοποιούμενη πολιτική, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο επικεφαλής της παράταξης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε πως η «Αντίσταση Πολιτών» δεν επιδιώκει τη στήριξη κάποιου κόμματος, ενώ υπογράμμισε πως ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια, θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την αντιστροφή της παρούσας κατάστασης.

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, άσκησε κριτική στην πολιτική της Περιφερειακής Αρχής του Απ. Κατσιφάρα, σημειώνοντας πως η Δυτική Ελλάδα είναι από τις πλέον φτωχές περιφέρειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως δεν υπάρχει σχέδιο αντιστροφής της κατάστασης.

Υπογράμμισε δε, ότι η Περιφερειακή Αρχή λειτουργεί ως διαχειριστής των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και όχι ως αυτοδιοικητικός θεσμός.

Σχολιάζοντας τη συμμετοχή υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από το ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο του Απ. Κατσιφάρα, σχολίασε πως η συνεργασία αυτή αποτελεί αποτέλεσμα της σιωπής, όπως είπε, της περιφερειακής Αρχής προς την κυβέρνηση.

Στην παρουσίαση της υποψηφιότητας Χατζηλάμπρου, μεταξύ άλλων ήταν παρόντες ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων Χρήστος Πατούχας και ο πρώην δήμαρχος Μεσσάτιδας Θανάσης Κολλιτσίδας.