ΠΑΤΡΑ: Εντυπωσίασε ο αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας σε ημερίδα του ΥΠΕΞ με την ομιλία του για τη «Συμβολή της θρησκείας στην πρόληψη των πολεμικών συγκρούσεων»

Το «παρών» έδωσε ο Αρχιμανδρίτης και καθηγητής στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών, Αρίσταρχος Γκρέκας, στη Διημερίδα του ΥΠΕΞ  για τη «Θρησκευτική – Εκκλησιαστική Διπλωματία στον 21ο αι.»

Όπως ανέφερε στην τεκμηριωμένη ομιλία του, η θρησκεία χρησιμοποιείται με βάση το συμφέρον εκείνων που επηρεάζουν την εξουσία και με κύριο στόχο την ώθηση προς τη βία. Το θεωρητικό υπόβαθρο της θρησκείας κάνει λόγο για αποτροπή από τις πολεμικές συγκρούσεις και έχει μοναδική επιδίωξη την ειρήνη. Ακόμη, τόνισε ότι η θρησκεία πρέπει να έχει ανθρωπιστικό ρόλο και να δημιουργεί την ελπίδα.

 «Οι θρησκευτικοί ηγέτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την επιρροή τους θετικά για την πρόληψη της βίας και της υποκίνησής της με τη διάδοση μηνυμάτων ειρήνης» είπε μεταξύ άλλων ο Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος .

Τέλος, επεσήμανε ότι η θρησκεία οφείλει να συμβαδίζει με τα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να ενισχυθούν ο σεβασμός και η ειρηνική συνύπαρξη και να αντιμετωπιστούν οι προκαταλήψεις και οι ψεύτικες φήμες.