Ακάρ: Προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας με την Ελλάδα

Η Άγκυρα εργάζεται για την βελτίωση των σχέσεων της με την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, σε μια προσπάθεια να φανεί πιο διαλλακτικός απέναντι στη χώρα μας.

Ωστόσο, ο Χουλουσί Ακάρ δεν παρέλειψε να επαναλάβει την πάγια θέση της Τουρκίας, ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα της και τα συμφέροντά της στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.

«Στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας προσπαθούμε να ενισχύσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο, ώστε να φέρουμε το επίπεδο των σχέσεων μας με τη γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα σε καλύτερο επίπεδο», υπογράμμισε ο Χουλουσί Ακάρ κατά την διάρκεια επιθεώρησης στο κέντρο επιχειρήσεων της γιγαντιαίας ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

«Μέσω των συναντήσεών μας με τους ομολόγους μας καταβάλλουμε προσπάθειες για την βελτίωση των σχέσεών μας» συμπλήρωσε ο Ακάρ, υπογραμμίζοντας πάντως ότι πρωταρχικό μέλημα της Άγκυρας είναι να «προστατέψει και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα».