Βάφτηκε…γαλάζιος ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Εδραιώνεται η δεξιά παράταξη στον ιατρικό κόσμο της χώρας. Μετά τη “γαλάζια” νίκη στις εκλογές για την ανάδειξη των εκπροσώπων των νοσοκομειακών γιατρών στην Αττική, γαλάζιο είναι το κυρίαρχο χρώμα και στο νέο προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), όπως προέκυψε από την ολοκλήρωση των Αρχαιρεσιών της Κυριακής 3 Μαρτίου, στην Αθήνα.

Στη διαδικασία συμμετείχαν 380 πρόεδροι και εκλέκτορες ιατρικών συλλόγων.

Τις 9 από τις 15 έδρες του ΔΣ του ΠΙΣ εξασφάλισε η παράταξη ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ (η οποία προέκυψε από τη συνεργασία γιατρών του κεντροδεξιού χώρου και έλαβε το 62% των ψήφων). Όπως είναι προφανές, η ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ θα εμφανιστεί με…αέρα αυτοδυναμίας στο ΔΣ του ΠΙΣ για τη συγκρότησή του σε σώμα.

Μάλιστα, ακόμη πιο ισχυρό ηταν το μήνυμα των ψηφισάντων σε ό,τι αφορά το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο όπου η γαλάζια παράταξη και η επικεφαλής κυρία Ματίνα Παγώνη έλαβε το 80%. Το ψηφοδέλτιο της κεντροδεξιάς παράταξης πάντως τελικά προβλημάτισε ακόμη και τους ίδιους, γιατί θεωρούσαν ότι μπορούσαν να πετύχουν υψηλότερο ποσοστό, ενώ οι προβληματισμοί έφτασαν και στην Πειραιώς σχετικά με την επιλογή των προσώπων.

Δύο έδρες έλαβε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ “Αγωνιστικό Μέτωπο”, η οποία στο περασμένο ΔΣ του ΠΙΣ κατείχε 3 έδρες. Ουσιαστικά, την άλλη έδρα την έλαβε ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, ο οποίος κατήλθε χωρίς την κομματική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ υπό την οποία βρισκόταν στις προηγούμενες αρχαιρεσίες. Το “Ενωτικό Κίνημα” που ίδρυσε ο κ. Ψυχάρης, γιατρός της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, έλαβε 1 έδρα.

Από 1 έδρα έλαβαν η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ), η ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) και το Αγωνιστικό Κίνημα (ΑΡΣΙ).