Το BBC2 σταμάτησε να παίζει Μάικλ Τζάκσον μετά τις αποκαλύψεις του Leaving Neverland

Οι καταστροφικές συνέπειες στην κληρονομιά του Μάικλ Τζάκσον έχουν ήδη ξεκινήσει να φαίνονται μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις, περί παιδοφιλίας, που προκύπτουν από το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland».

Πιο συγκεκριμένα, το BBC2 αποφάσισε να σταματήσει να παίζει την μουσική του Τζάκσον. Εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης, εκπρόσωπος του BBC δήλωσε «πιστεύουμε πως κάθε κομμάτι μουσικής και κάθε απόφαση όσον αφορά το τι θα παίξουμε σε διαφορετικά δίκτυα λαμβάνεται πάντα σε σχέση με το ακροατήριο που αφορά».

Το τελευταιό τραγούδι του Μάικλ Τζάκσον που μεταδόθηκε από το BBC2 ήταν το τραγούδι Rock With You στις 23 Φεβρουαρίου.

Το ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland» βασίζεται στις μαρτυρίες δύο ανδρών, των Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ, οι οποίοι αποκαλύπτουν πως κατά την παιδική τους ηλικία, ο τότε βασιλιάς της ποπ τους εκμεταλλέυτηκε σεξουαλικά για πάρα πολλά χρόνια.

2_EMB-MJ-and-ROBSONS-FEB-1990

Και οι δύο ισχυρίζονται ότι κακοποιούνταν συστηματικά και επί χρόνια από τον Μάικλ Τζάκσον όταν ήταν παιδιά και φιλοξενούνταν μαζί με τις οικογένειές τους (ή και χωρίς) στο διάσημο ράντσο του τραγουδιστή.

3_MICHAEL-JACKSON-PARTY-AT-THE-GUILDHALL-IN-LONDON-BRITAIN-1988

Οι αφηγήσεις των δύο ανδρών σχετικά με τον τρόπο που ο ποπ σταρ τους προσέγγισε, κέρδισε την εμπιστοσύνη των ίδιων και των γονιών τους και τους προετοίμαστε για να δεχτούν αδιαμαρτύρητα την κακοποίηση, έχουν πολλές ομοιότητες. Αν πιστέψει κανείς τα όσα λένε οι δύο άνδρες, ο Τζάκσον είχε έναν μοναδικό τρόπο να πείθει τα θύματά του ότι οι αρρωστημένες πράξεις που λάμβαναν χώρα στην κρεβατοκάμαρά του ήταν προϊόν αγάπης και τρυφερότητας.

0_RLP_MDG_16085JPG