Πέθανε ο τραγουδιστής των Prodigy, Κιθ Φλιντ

Ο Keith Flint, frontman του θρυλικού συγκροτήματος Prodigy, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών. Ο τραγουδιστής βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Εσεξ. Η σορός του εντοπίστηκε από την αστυνομία το πρωί της Δευτέρας όταν ασθενοφόρο κλήθηκε μετά από αναφορές για έναν άνδρα χωρίς τις αισθήσεις του.

«Ο θάνατος του δεν κινεί υποψίες για εγκληματική ενέργεια», ήταν οι πρώτες δηλώσεις των αστυνομικών αρχών.

Σύμφωνα με τη Wikipedia, oι Prodigy, αγγλικό συγκρότημα ηλεκτρονικής μουσικής από το Μπρέιντρι του Έσσεξ, σχηματίστηκε το 1990 από τον Λίαμ Χάουλετ. Τα βασικά μέλη της μπάντας είναι ο ίδιος ο Χάουλετ (συνθέτης και πλήκτρα), ο Κιθ Φλιντ (χορευτής και φωνητικά) και ο Maxim Reality (MC και φωνητικά), ο Λίο Κράμπτρι (live τύμπανα) και ο Ρομπ Χόλιντεϊ (live κιθάρα). Ο Λίροϊ Θόρνχιλ (χορευτής και πλήκτρα) ήταν μέλος της μπάντας από το 1990 μέχρι το 2000, ενώ πρώην μέλος είναι επίσης μια κοπέλα με το ψευδώνυμο “Sharky” (χορεύτρια).

Η μπάντα, στα νεότερα χρόνια της, χρησιμοποιούσε διάφορα μουσικά είδη όπως rave, hardcore techno, industrial, jungle και breakbeat, ενώ σήμερα συνδυάζει είδη όπως ηλεκτρονική ροκ και big beat μουσική, με punk στοιχεία στα φωνητικά.

Οι Prodigy αναδείχθηκαν στην underground rave σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και έκτοτε έλαβαν παγκόσμια αναγνωρισιμότητα. Έχουν θεωρηθεί από τους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής και big beat μουσικής, δίπλα στους Fatboy Slim, The Chemical Brothers, Orbital, Daft Punk και The Crystal Method τις δεκαετίες 1990 και 2000,[1] ενώ έχει ειπωθεί για αυτούς ότι είναι οι “Νονοί της rave μουσικής”.[2] Έχουν πουλήσει περίπου 30 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.[3]

Κατά τη διάρκεια της καριέρας τους, έχουν κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο βραβείων Brit, τρία MTV Video Music Award, δύο Kerrang!, πέντε MTV Europe Music Awards, και δύο υποψηφιότητες για Grammy.[4] Επίσης, έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα του περιοδικού Q “50 μπάντες που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις”.

To «Firestarter», ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο Κιθ Φλιντ: