ΠΑΤΡΑ: Το θεατρικό έργο «Μαμ» από το «Άρμα Θέσπιδος» στο 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτικοί του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Πάτρας (Κατάστημα Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών) είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το ποιοτικό θέατρο της πόλης μας, καθώς την Παρασκευή 1η Μαρτίου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Μαμ» του Σάκη Σερέφα, σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου από τη θεατρική ομάδα «Άρμα Θέσπιδος» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.
Τους χαρακτήρες της παράστασης ενσάρκωσαν με το εξαιρετικό ταλέντο τους και τις πληθωρικές ερμηνείες τους οι ηθοποιοί Βασίλης Κόκαλης, Γιάννης Τσάκωνας, Πάνος Τρουμπουνέλης και Μαρία Χρυσανθακοπούλου, οι οποίοι ενθουσίασαν το κοινό με την ερμηνεία τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών κ. Νίκος Χριστόπουλος, η Κοινωνιολόγος υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων του Κ.Κ. Πατρών κ. Ρουμπίνη Γιαννάρου, το επιστημονικό προσωπικό της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Κ.Κ. Πατρών κ. Ελένη Τερέζη και κ. Βάσω Μπαντούνα, καθώς και η Διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Πατρών κ. Σοφία Κασβίκη.
Την παράσταση προλόγισε ο διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Πάτρας κ. Μιχάλης Καραγεωργίου, ο αντιπρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας κ. Πέτρος Βάης, και ο σκηνοθέτης της παράστασης κ. Χρήστος Στρέπκος και έγινε ιδιαίτερος λόγος για το εξαιρετικό πολιτιστικό έργο που επιτελεί η θεατρική ομάδα «Άρμα Θέσπιδος», που κατάφερε κάτι μοναδικό: να μεταφέρει το καλό, ποιοτικό και υψηλού επιπέδου θέατρο σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολική μονάδα, καθώς και σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε χώρους ιδιαίτερους, όπως ένα Κατάστημα Κράτησης.
Μετά το τέλος της οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και οι καλεσμένοι συζήτησαν εκτενώς με τους ηθοποιούς και τους εκπροσώπους του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σχετικά με την παράσταση, τα επίκαιρα και διαχρονικά μηνύματα του πολύ δυνατού θεατρικού έργου του Σάκη Σερέφα, οποίος κατάφερε μέσα από συνταγές μαγειρικής και με πολλή δόση χιούμορ να δώσει πολύ δυνατά μαθήματα για τη ζωή, το θάνατο, τον έρωτα, την αυτογνωσία, την ελευθερία.
Οι εκπαιδευόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και o Διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Πάτρας κ. Μιχάλης Καραγεωργίου ευχαριστούν θερμά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Άρμα Θέσπιδος» για την υπέροχη αυτή συνεργασία που αντέχει στο χρόνο και που κάθε φορά ανοίγει διάπλατα ένα παράθυρο προς την τέχνη και το ποιοτικό θέατρο.
Το έργο ΣΔΕ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.