ΠΑΤΡΑ: Με τον Πέτρο Ψωμά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Κωνσταντίνος Ράλλης

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ” θα είναι ο Συντηρητής Έργων Τέχνης Κωνσταντίνος Ράλλης του Βασιλείου.
«Αποφάσισα να συμμετάσχω για πρώτη φορά στις Δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος, γιατί η Πάτρα χρειάζεται μια δημοτική παράταξη, η οποία θα αναδείξει τη θέση της μέσα στην ιστορία, την πολιτιστική της ταυτότητα και τα σπουδαία αρχαιολογικά της μνημεία. Οι νέοι ενεργοί πολίτες είναι σε θέση να προσφέρουν από διαφορετικά πόστα, τις γνώσεις τους, τις ιδέες τους και να δώσουν μία νέα πνοή και έναν νέον πολιτισμό σε αυτή» δηλώνει με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του και προσθέτει: «Ο Πέτρος Ψωμάς, είναι ρομαντικός, μαχητής, οραματιστής και πάνω απ’ όλα τίμιος και χωρίς κομματικές ταμπέλες και προκαταλήψεις. Η ιδέα να συμμετάσχω στον συνδυασμό του αποτελεί για μένα μία πρόκληση αλλά και μία επιθυμία να την πόλη στην οποία ζω μέσα από τις δικές μου δραστηριότητες και εμπειρίες . Το «σπιράλ» αποτελεί μία νέα πρόταση απέναντι στους καθιερωμένους συνδυασμούς, που αντιπροσωπεύει το καινούριο , το μοντέρνο και το άφθαρτο».
«Θα ήθελα να αναδειχθεί η καλλιτεχνική υπόσταση αυτής της πόλης. Όραμά μου είναι να αποκτήσει η Πάτρα στέκια, όπου θα μπορούν να πηγαίνουν οι νέοι και όχι μόνο, και να ασχολούνται με τη μουσική, τη ζωγραφική, τον χορό και γενικότερα τις τέχνες. Είναι καιρός να αποκτήσει επιτέλους η Πάτρα το Καρναβαλικό Μουσείο, το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών. Αναγκαία είναι και η συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την αρχαιολογική υπηρεσία για την ανάδειξη των αρχαιολογικών μνημείων που θα προσελκύσουν περισσότερους επισκέπτες. Προσωπικά, μπορώ να προσφέρω τις γνώσεις, την εμπειρία και τις ιδέες μου ώστε να αναδειχθεί η Πάτρα σε Πολιτιστικό Κέντρο και μέσα από αυτό να βρουν διέξοδο οι νέοι της πόλης μας. Αλλά η Πάτρα δεν είναι μόνο το ιστορικό της κέντρο. Διαθέτει γειτονιές, συνοικίες με ιδιαίτερο χρώμα και παραδόσεις. Είναι σημαντικό να δώσουμε σημασία και σε αυτές αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα εγκατάλειψης.
Ο Κωνσταντίνος Ράλλης γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1970 από Κερκυραίους γονείς. Από το 1978 ζει μόνιμα στην Πάτρα. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Σπούδασε Συντήρηση έργων Τέχνης και Αρχαιολογικών Ευρημάτων στις Σχολές Πετρά στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Φλωρεντία. Εργάζεται στην ΕΦΑ Αχαΐας από το 1997 ως Συντηρητής Εικόνας, Τοιχογραφίας και Ξύλου. Ασχολείται ερασιτεχνικά με ανακατασκευές κλασικών μοτοσικλετών και είναι ενεργό μέλος της Λέσχης Κλασικής Μοτοσικλέτας Πάτρας έχοντας την ιδιότητα του Προέδρου της Λέσχης, εδώ και πολλά χρόνια. Παράλληλα είναι μέλος στην Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης «Παναγιώτης Καρατζάς», με στόχο την ιστορική έρευνα και ανάδειξη των Ελλήνων της περιόδου 1821-1823. Ασχολείται με τον φιλοτελισμό, καθώς και με τον στατικό μοντελισμό κλίμακας 1/35, με μεγάλες επιτυχίες σε διαγωνισμούς. Είναι ενεργό μέλος σε μπάντα που παίζει Ελληνικό Ροκ εκφράζοντας τη μεγάλη του αγάπη που είναι η μουσική.