ΠΑΤΡΑ: Η αν. υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου στην Κίνηση «Πρόταση»

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας του έργου που επιτελεί η Κίνηση ΠΡΟΤΑΣΗ στους πολίτες της Πάτρας, μετά την επιτυχημένη εκδήλωση για τα 30 χρόνια και με αφορμή το ξεκίνημα νέων προοπτικών του φορέα, το ΔΣ  αποφάσισε την επικοινωνία του έργου αυτού στους πολιτικούς της  χώρας μας- ξεκινώντας από τον δήμαρχο της Πάτρας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – με στόχο την ενίσχυσή του έργου αυτού  από κάθε πολιτική δύναμη που κατανοεί και αναγνωρίζει  τον ρόλο της ΠΡΟΤΑΣΗΣ στην πρόληψη και την ποιότητα ζωής.

Σημαντική προτεραιότητα για τον φορέα αποτελεί η συνέχιση του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ  το οποίο μετά την λήξη της δωρεάς από το ίδρυμα ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ  τον περασμένο Δεκέμβρη, συνεχίζεται καθημερινά και με πλήρη ανάπτυξη των υπηρεσιών που προσφέρει,  με την εθελοντική συμμετοχή των  5  ήδη υπαρχόντων εμψυχωτριών  (Κοινωνικοί  Λειτουργοί, Νηπιαγωγός, Δασκάλα, Ψυχολόγος) καθώς και μίας  διοικητικής υπαλλήλου για την αναζήτηση οικονομικών  πόρων.

Βασικό αίτημα για την συνέχιση του προγράμματος είναι η αναζήτηση οικονομικών πόρων για την πλήρη επαγγελματική απασχόληση των εμψυχωτριών και της  εργαζόμενης  σε διοικητικά θέματα, καθώς τα έσοδα της Κίνησης  ΠΡΟΤΑΣΗ  από ιδίους πόρους, δεν επαρκούν για την επαγγελματική απασχόληση του ειδικευμένου  και έμπειρου επιστημονικού προσωπικού. Οι ανθρώπινοι πόροι που είναι οι εθελοντές του φορέα, καθώς και οι ιδιώτες επιστήμονες της ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ που προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες στα παιδιά και τις οικογένειες του προγράμματος ΠΡΟ-ΝΟΙΑ, συνεχίζουν με αμείωτους ρυθμούς την υποστήριξή τους  στο πρόγραμμα καθώς έχει μεγάλη απήχηση στην τοπική κοινωνία.

Την Παρασκευή 1/3/19 επισκέφτηκε  τους χώρους της Κίνησης ΠΡΟΤΑΣΗ, ο βουλευτής κος Κώστας Σπαρτινός και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Ανδρέα Σαμοθρακίτη και τον Επιστημονικά Υπεύθυνο Βασίλη Πασσά , για το έργο του φορέα καθώς και για το αίτημα. Το Σάββατο 2/3/19  επισκέφτηκε  την ΠΡΟΤΑΣΗ η Υπουργός κα Σία Αναγνωστοπούλου (η οποία είχε προσκληθεί όσο ήταν  βουλευτής)  και συζήτησε με τα μέλη του ΔΣ και της Επιστημονικής Επιτροπής προοπτικές ανάπτυξης του έργου της πρόληψης και του φορέα. ΟΙ συζητήσεις απέδωσαν πολύ σημαντικά αποτελέσματα στην επικοινωνία του έργου του φορέα.