ΠΑΤΡΑ: Δύο φορές ισόβια για φόνο με σκεπάρνι στα Ζαρουχλέϊκα – Η απόφαση του δικαστηρίου Αιγίου – Η υπόθεση του 2018

Σε δύο φορές ισόβια κάθειρξη, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία με απεχθή τρόπο, καταδικάστηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αιγίου, ένας 32χρονος, ενώ η 31χρονη φιλη του, καταδικάστηκε σε 10ετη κάθειρξη, για συνέργεια στην ληστεία.
Το ζευγάρι των κατηγορουμένων, είχε ληστέψει έναν 75χρονο τον Μάιο του 2018, μέσα στο διαμέρισμά του, στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας, τραυματίζοντάς τον σοβαρά στο κεφάλι.
Ο 75χρονος που είχε χτυπηθεί με σκεπάρνι, νοσηλεύτηκε για αρκετές ημέρες διασωληνωμένος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, όπου τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.
Η ληστεία, είχε εξιχνιαστεί αμέσως από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, που είχε συλλάβει το ζευγάρι των τοξικομανών, καθώς έφτασε στα ίχνη τους, από τα ματωμένα ρούχα που πέταξαν σε κάδο απορριμμάτων και το σκεπάρνι με το οποίο τραυμάτισαν τον ηλικιωμένο.
Η δίκη έγινε στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου, όπου ο άνδρας ομολόγησε την πράξη του, επικαλούμενος ότι βρισκόταν υπό την επήρεια ουσιών.
Η γυναίκα, καταδικάστηκε μόνο για συνέργεια στην ληστεία, καθώς ισχυρίστηκε ότι την στιγμή που χτυπήθηκε ο 75χρονος, βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο.
Και οι δύο καταδικασθέντες, οδηγήθηκαν πάλι στην φυλακή για να εκτίσουν την ποινή τους.