ΠΑΤΡΑ: Διανομή αγαθών μέσω ΤΕΒΑ από τον δήμο – Από 6 έως 22 Μαρτίου

Με καθυστέρηση περίπου δύο χρόνων, χορηγείται ένας ελάχιστος αριθμός τροφίμων του προγράμματος Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων (ΤΕΒΑ), με ευθύνη του επικεφαλής Εταίρου, που είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Τα «ψίχουλα» που χορηγούν μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος και μάλιστα ετεροχρονισμένα, μόνο χλευασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια αποτελούν και όχι ανθρωπιστική βοήθεια!
Η διανομή αφορά 6.300 περίπου νοικοκυριά, που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα και η διανομή είναι στην αρμοδιότητα του Δήμου Πατρέων και του Κοινωνικού Οργανισμού με τη συμβολή εργαζομένων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Τα προϊόντα που θα μοιραστούν είναι λάδι, φέτα και πορτοκάλια..
Η διανομή τους θα αρχίσει από Τετάρτη 6-3-2019 έως Παρασκευή 22-3-2019 και ώρα 8:30-13:30 στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα (Μιλήτου & Παπανδρέου) στο Λαϊκό Στέκι του Δήμου Πατρέων, με την επίδειξη ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ και ΑΜΚΑ ή ΑΡ. ΑΙΤΗΣΕΩΣ ή ΑΦΜ. Οι δικαιούχοι θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους, για το ποια ημέρα θα πρέπει να παρουσιαστούν για να παραλάβουν τα προϊόντα, που δικαιούνται.
Η ποσότητα η οποία θα διανεμηθεί είναι 94.524 λίτρα ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ, 121.896 τεμάχια ΦΕΤΑ (400 gr) & 34.632 κιλά ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ. Κατά μέσο όρο αναλογούν σε μέση οικογένεια 18 λίτρα λάδι, 8 κιλά φέτα και 7 κιλά πορτοκάλια.