ΚΑΤ: Σοκάρουν οι εικόνες από τον θάλαμο που απανθρακώθηκε ο άτυχος ασθενής

Νέες φωτογραφίες από τον θάλαμο που κάηκε την περασμένη Κυριακή ασθενής που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΚΑΤ έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Protothema.gr το κρεβάτι πάνω στο οποίο βρισκόταν ο άτυχος άντρας έχει καεί ολοσχερώς μαρτυρώντας τις φρικτές στιγμές που έζησε ο νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το θύμα νοσηλευόταν στο τέταρτο όροφο τις τελευταίες είκοσι ημέρες και είχε υποβληθεί πριν από μία εβδομάδα σε χειρουργική επέμβαση, καθ’ ότι έφερε πολλαπλά τραύματα από άγριο ξυλοδαρμό που είχε υποστεί.

«Ήταν τοξικομανής και εμφάνιζε έντονα ψυχιατρικά προβλήματα. Γι’ αυτό και με ιατρική εντολή περιοριζόταν τα χέρια με ελαστικούς επιδέσμους για να μην βγάζει τον ορό του που είχε τοποθετηθεί σε κεντρική φλέβα» υποστηρίζει ακόμη η Ομοσπονδία.

Περίεργα θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και τα αίτια της πυρκαγιάς τα οποία βεβαίως διερευνώνται από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία. Κι αυτό διότι όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της «λίγα λεπτά πριν την πυρκαγιά στο θάλαμό του βρισκόταν η βοηθός θαλάμου και τον τάιζε χωρίς να υποπέσει στην αντίληψή της κάτι. Αρκετά εύφλεκτα αντικείμενα που βρισκόταν στο δωμάτιο του ήταν άθικτα».

Η φωτιά κατασβέστηκε με την έγκαιρη επέμβαση των νοσηλευτών και των γιατρών πριν προσεγγίσει τον όροφο η Πυροσβεστική.

Ωστόσο, η ΠΟΕΔΗΝ επισήμανε παραλείψεις στον διοικητή του νοσοκομείου που «πρέπει άμεσα να διορθωθούν».

Σε ό,τι αφορά το θλιβερό περιστατικό, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως το νοσοκομείο δεν διαθέτει πιστοποιητικό πυρασφάλειας καθότι δεν διαθέτει συστήματα πυρανίχνευσης και ενεργητικής πυρασφάλειας (σωληνώσεις στην οροφή που θα ρίχνουν αυτόματα νερό). Επιπλέον, όχι μόνο δεν υπήρχε πυρανίχνευση και πυρασφάλεια στο νοσοκομείο, αλλά στους πυροσβεστήρες δεν είχε γίνει αναγόμωση και συντήρηση από το 2016 ενώ θα έπρεπε να γίνεται κάθε χρόνο.

IMG_9215
IMG_9216