(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η παρουσίαση του θεάτρου δρόμου «Κόβουμε τα νήματα»

«Επιλέγουμε να είμαστε μαριονέτες που μας κινούν ή … κόβουμε τα νήματα;». Αυτό το ερώτημα έθεσε ξεκάθαρα η ομάδα των εφήβων του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, το βράδυ του Σαββάτου 2 Μαρτίου στο πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου μεταξύ Ρήγα Φεραίου και Αγίου Ανδρέου.Πάτρα:Η παρουσίαση του θεάτρου δρόμου «Κόβουμε τα νήματα» (Φωτο)
Mια ιδιαίτερη στιγμή ήταν η παρουσίαση του θεάτρου δρόμου «Κόβουμε τα νήματα», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2019. Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την παρουσίαση του θεάτρου δρόμου το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, κάτι που δεν έγινε εφικτό λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν.
Οι έφηβοι του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, έχοντας ως ερέθισμα τις γνωστές και αγαπημένες σε μικρούς και μεγάλους μαριονέτες, μέσα από το εκφραστικό όχημα του θεάτρου δρόμου, προβληματίστηκαν και αναρωτήθηκαν κατά πόσο οι άνθρωποι κινούν τα νήματα της ζωής τους, ή τους κινούν τελικά εκείνα. Χρησιμοποιώντας τη γλώσσα του σώματος, μεθόδους δραματικής τέχνης στην εκπαίδευση και πολύ ρυθμό, οι έφηβοι εκφράστηκαν, δημιούργησαν, επικοινώνησαν τα συναισθήματά τους και έθεσαν ξεκάθαρα το ερώτημά τους για την ελευθερία.
Συμμετείχαν οι μαθητές του εργαστηρίου: Μυρτώ Τράγου Αλεξανδράκη, Ειρήνη Βασιλοπούλου, Δέσποινα Βάσσου, Αθηνά Βραχοπούλου, Ειρήνη – Παρασκευή Γεωργοπούλου, Χρυσούλα – Χαριτίνη Γεωργοπούλου, Μαρία Γκαιτατζή, Μαρκέλλα Γκανά, Δημήτρης Δαρσινός, Λύδια Δελή, Ευαγγελίνα Κακαβά, Λεωνίδας Καραπατάκης, Βασίλειος Κρίκης, Ιλεάνα Λιαρομμάτη, Ιωάννα Λυμιώτη, Κατερίνα Μανουσοπούλου, Χρύσα Μαστρογιαννοπούλου, Χριστίνα Μελιου, Τάσος Μπρακατσέλος, Αναστασία Νικολακοπούλου, Ανδρέας Παλαιολόγος, Σπύρος Παπαδημητρόπουλος, Σοφία – Σωτηρία Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα Παρασκευοπούλου, Άγγελος Ρεμπούτσικας, Ηλέκτρα Τερζή, Αλεξία Τσιμιγκάτου, Ναυσικά Τσιμπουξη, Πολυξένη Τσιργιάννη, Χάρης Φαλτσέτος και Πάνος Φίκαρης.
Σκηνοθετική επιμέλεια – εμψύχωση: Μαρίνα Αγγελάτου, Νικολέττα Κοτσινοπούλου.
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Γιούλη Δούβου.

advertisement