(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η κοπή της σοκολατοκαρναβαλόπιτας από τους συλλόγους – Παρουσία του δημάρχου Κ. Πελετίδη

Με μεγάλη επιτυχία και σε κεφάτη γιορτινή καρναβαλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η κοπή της σοκολατοκαρναβαλόπιτας από τους συλλόγους σοκολατοριχτών «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες» το Σάββατο 2 Μαρτίου στην Αγορά Αργύρη.

Και φέτος επικράτησε το αδιαχώρητο στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Αγοράς Αργύρη, αφού η συγκεκριμένη εκδήλωση λειτουργεί ως πόλος έλξης των θερμών φίλων της σοκολάτας και του Πατρινού Καρναβαλιού.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση, που αποτελεί μια από τις πιο δημοφιλείς ετήσιες κοπές πίτας και φέτος πραγματοποιήθηκε μια εβδομάδα πριν την κορύφωση του τελευταίου Σαββατοκύριακου του Πατρινού Καρναβαλιού, ρίχτηκαν οι σοκολάτες και έγινε ο απαραίτητος σοκολατοπόλεμος σύμφωνα με το αναλλοίωτο στο πέρασμα του χρόνου πατρινό έθιμο. Οι πρόεδροι των πέντε συλλόγων επιδόθηκαν σε σοκολατορίψεις μέσα σε ένα πανηγυρικό κλίμα γενικής ευθυμίας και ανταλλαγής θερμών ευχών.

Στην κοπή της σοκολατοκαρναβαλόπιτας παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία του εθίμου και τη συνεισφορά των σοκολατοριχτών στο Πατρινό Καρναβάλι, ενώ συμμετείχε στις σοκολατορίψεις.

Οι σοκολάτες γλύκαναν τους παρευρισκόμενους που πήραν μια πρόγευση του τι θα επακολουθήσει από τη δράση των σοκολατοριχτών στις επόμενες μέρες της κορύφωσης του κεφιού.
Oι φωτογραφίες είναι του Γιάννη Ανδρουτσόπουλου.