(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Μεγάλη συγκέντρωση Γούτου στο Αίγιο – «Ενώσαμε την Αιγιάλεια – Με πολλούς έμπειρους και νέους…πάμε στο ΑΥΡΙΟ»

Η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση του νέου Δημοτικού Συνδυασμού «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» με επικεφαλής τον Χρήστο Γούτο, πραγματοποιήθηκε, το βράδυ του Σαββάτου, στην κατάμεστη από δημότες και αιρετούς ολόκληρου του Δήμου Αιγιάλειας, αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αιγίου.
Ανακοινώθηκε η επωνυμία της νέας Δημοτικής Παράταξης και το έμβλημα, που σηματοδοτεί την πορεία στο αύριο, με αφετηρία την ιστορία και τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της περιοχής.
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Χρήστος Γούτος, φανερά συγκινημένος από την μεγάλη προσέλευση του κόσμου και δεκάδων αυτοδιοικητικών, που σηματοδότησαν ένα δυνατό ξεκίνημα για την επικείμενη προεκλογική περίοδο, στην ομιλία του, ευχαρίστησε τους πάντες, αφού «συνυπέγραψαν» το συμβόλαιο ενοποίησης δημοτικών δυνάμεων, που προ ημερών υπέγραψε αυτός και πολλοί άλλοι συνάδελφοί του στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως και συμπολίτες όλων των ηλικιών.
Ο κ. Γούτος τόνισε:
«Η ενότητα για την Αγιάλεια του αύριο σηματοδοτεί την αρχή κάτι νέου στα δημοτικά πράγματα. Χωρίς άλλο πια διασπασμένο ανθρώπινο δυναμικό, αλλά όλοι μαζί με συγκλίνουσες απόψεις. Χωρίς ομάδες και ομαδούλες. Ξανασυστηνόμαστε, χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες, δίνοντας τόπο στα νιάτα, χωρίς άλλες δημοτικές «βεντέτες» και στείρες τοπικιστκές αντιλήψεις. Φτιάξαμε, όλοι μαζί, μια μεγάλη «δημοτική αλυσίδα» που κάθε μέρα μεγαλώνει και προσθέτει όλο και πιο πολλούς κρίκους. Κι αν κάποιοι προσβλέπουν σε νέο διχασμό, αυτή η δυνατή αλυσίδα θα τους αποτρέψει, προς όφελος της κοινωνίας».

Η Δημοτική Παράταξη «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» απέδειξε από την πρώτη δημόσια παρουσία της, ότι είναι κάτι το καινούργιο , έχοντας κοντά της πολλούς νέους σε ηλικία, άφθαρτους, αλλά και συνδημότες με θέληση, οι οποίοι μαζί με τους έμπειρους θα δουλέψουν σκληρά για την Αιγιάλεια του αύριο.
«Κάποιοι, βιάστηκαν να μας εμφανίσουν ως μία ακόμα βραχύβια και προεκλογικής «κόπιας» παράταξη, με αβέβαιο μέλλον, που ενώνει τώρα, αλλά αύριο θα τα σπάσει. Τα λένε αυτοί που έχουν μάθει πάντα να διασπούν και κρίνουν, προφανώς, εξ ιδίων τα αλλότρια. Φάσκουν και αντιφάσκουν. Γιατί, ενώ δεν μάς βλέπουν με καλό μάτι, εκφράζουν δημόσια τη στεναχώρια τους γιατί δεν τους στηρίζουν…αυτοί που στηρίζουν εμάς! Μάς κατακρίνουν αυτοί που μέχρι χθες μάς ήθελαν όλους στους δικούς τους συνδυασμούς. Ε αυτό…δεν είναι «Ποιότητα» αλλά ανθυγιεινή πολιτική τακτική», ανέφερε στην ομιλία του ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Χρήστος Γούτος.
Ο κ. Γούτος δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στην τρέχουσα δημοτική κατάσταση, λέγοντας:
«Υπάρχουν κάποιοι, που φρόντισαν να το «βάλουν στα πόδια» στα δύσκολα, για να ικανοποιήσουν την εμμονική τους πολιτική τακτική. Δηλαδή, επειδή ήσαν κάποτε δήμαρχοι…να ξαναγίνουν! Ρίχνοντας μια δημοτική Αρχή στα βράχια, που αν δεν ήσαν μέσα σε αυτή κάποιοι πιστοί και πολλοί θεσμικά σοβαροί στην αντιπολίτευση, να βάλουμε πλάτη, αυτοί…«οι κάποιοι», τώρα θα είχαν βουλιάξει «το καράβι» του δήμου».Αίγιο:Μεγάλη συγκέντρωση Γούτου:«Ενώσαμε - Με έμπειρους και νέους…πάμε στο ΑΥΡΙΟ» (Φωτο)
Ο Χρήστος Γούτος κατέληξε:
«Εμείς πήραμε την ιστορική απόφαση να ενώσουμε την Αιγιάλεια και έτσι πολλαπλασιάζουμε δυνάμεις. Δώστε μας τη δύναμη να πάμε όλοι μαζί μπροστά, με ασφάλεια και ανοιχτούς ορίζοντες.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας, αναφέρθηκε στις κοινές αρχές της νέας Δημοτικής Παράταξης «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ»
-Πρώτα το καλό της κοινωνίας και μετά οι καρέκλες
– Πρώτα εμείς ενωμένοι και μετά οι πολίτες όλοι μαζί
– Πρώτα το συλλογικό έργο και μετά οι προσωπικές πορείες
– Πρώτα ο σεβασμός στη νομιμότητα
Για τον Πρόγραμμα της Δημοτικής Παράταξης ο Χρήστος Γούτος υπογράμμισε:
«Τα προγράμματα τα φτιάχνει η κοινωνία και τα «θέλω» της κοινωνίας τα ξέρουμε καλά. Τα γνωρίζουμε και θα τα μελετήσουμε όλα από μηδενική βάση».
Για την Καθαριότητα:
«Θα μιλήσουμε πάλι με ειδικούς επιστήμονες και κρατικούς φορείς και θα παρουσιάσουμε μια νέα αξιόπιστη, νόμιμη και εφικτή πρόταση. Έγιναν λάθη; Ουδείς αλάνθαστος. Όσο δύσκολη και αν είναι μία σταδιακή λύση, ένα πράγμα δεν θα ξανακάνουμε. Να κοροϊδέψουμε προεκλογικά την Αιγείρα για να ικανοποιούμε τον Ερινεό ή και αντίστροφα, προσβλέποντας σε ψήφους».
Για την Ανάπτυξη:
«Θα καταθέσουμε ολοκληρωμένο πλάνο, κοστολογημένο , ισόρροπο γεωγραφικά και με καινοτόμες προτάσεις, σε συνεργασία με τεχνοκράτες και ώριμα πολιτικά μυαλά. Δεν θα λέμε ωραία λόγια του αέρα, πριν τις εκλογές και «αέρα κοπανιστό» μετά τις εκλογές».
Στους προγραμματικούς στόχους ο Χρήστος Γούτος ανέφερε, επιγραμματικά:
– Θα τιμήσουμε και θα αναδείξουμε την ιστορία και τον πολιτισμό μας
-Θα προβάλουμε την Αιγιάλεια με σύγχρονα μέσα και όχι με ξεπερασμένα εργαλεία
-Θα λειτουργήσουμε τις Δημοτικές Υπηρεσίες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας κι όχι με τρόπο που ταλαιπωρούνται οι πολίτες

– Θα αναβιώσουμε αυτά που πρέπει και θα στηρίξουμε νέους θεσμούς που θα μάς κάνουν όλο και πιο ξεχωριστούς
– Θα αναπλάσουμε καθετί κλασσικό, χωρίς αγκυλώσεις και εκπτώσεις στην πολιτική μας

-Θα στηρίξουμε τους Αγρότες μας, τους Εμπόρους, τους Καταστηματάρχες και τους Επιχειρηματίες, με νέες δημοτικές υποδομές

– Θα νοιαστούμε για τα Σχολεία των παιδιών μας
-Θα ασκήσουμε Πολιτικές Πρόνοιας, για τους οικονομικά αδύναμους δημότες, σε συνεργασία με την Εκκλησία, φορείς και συλλόγους

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ


Το «σήμα κατατεθέν» του Δημοτικού Συνδυασμού, αποτελείται από τα πιο γνωστά και ιδιαίτερα στοιχεία του Δήμου Αιγιάλειας.
– Τον εμβληματικό Πύργο των Υψηλών Αλωνίων του Αιγίου
– Το τρενάκι του Οδοντωτού (στο Διακοπτό) μοναδικό παγκοσμίως, με παραπομπή στη σύγχρονη γραμμή, που έρχεται και θα φέρει την Αιγιάλεια ακόμα πιο κοντά στα κέντρα λήψης αποφάσεων και επιχειρηματικών κόμβων
– Η σημαία του Αιγιώτη ήρωα Ανδρέα Λόντου (η κόκκινη με τον μαύρο Σταυρό), που καταμαρτυρεί πως ο τόπος ξέρει να πολεμά και ν’ απελευθερώνεται μέσα από τους αγώνες των ανθρώπων του
– Η Πολιούχος Παναγία Τρυπητή
– Το Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας, από τα λίγα πανελλαδικά