Με οδηγό την πείρα και τη γνώση

Αγαπητοί συμπολίτες
Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου για το δήμο Αιγιαλείας εισπράττω με συγκίνηση καθημερινά δύναμη από την ενθάρρυνση και την παρότρυνσή σας αναθυμούμενοι το δημιουργικό έργο μας και τον αποδοτικό τρόπο που υπηρετήσαμε τα Κοινά με τους συνεργάτες μου για τρείς συνεχόμενες τετραετίες.
Τα τελευταία χρόνια υπήρξαμε, όπως και εσείς παρατηρητές εναλλακτικών καταστάσεων. Δυστυχώς αυτές προέκυψαν από επιλογές που αποδείχθηκαν μη αποτελεσματικές. Η δημοκρατία μας όμως διευκολύνει αλλαγές προσώπων και προγραμμάτων στη δημόσια διοίκηση. Εκεί «αρχή άνδρα δείκνυσι »! Στο πλαίσιο αυτό η εμπειρία μου και η πρόσθετη γνώση που απόκτησα, κρίνοντας σφάλματα και παραλείψεις, με επαναφέρουν στο δημοτικό προσκήνιο προτείνοντας στους συνδημότες να αξιολογήσουν και να συγκρίνουν .
Είναι κοινή η διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις ,ούτε μάγοι. Θα είμαστε όπως πάντα προσγειωμένοι σε επιδιώξεις που είναι πραγματοποιήσιμες.
Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα και άλλων συνδυασμών να φιλοδοξήσουν για τη νέα δημαρχιακή θητεία. Συγχαίρουμε και τα πρόσωπα που στελεχώνουν τα άλλα ψηφοδέλτια. Το μείζον ζήτημα είναι ποιες από τις υποσχέσεις που δίδονται είναι συγκεκριμένες και εφικτές. Ποιος θα αξιοποιήσει το χρόνο της νέας δημαρχιακής περιόδου για να δημιουργήσει συνθήκες που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα δώσουν αναπτυξιακή τροχιά στο Δήμο και ποιες θα μείνουν σε πειραματικό στάδιο, με έωλο αποτέλεσμα. Και επειδή όλα περνάνε μέσα από τους γενικότερους πολιτικούς σχεδιασμούς, θυμίζουμε ότι «πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού».
Εμείς συνεχίζουμε πάνω σε έργο που έχουμε με επιτυχία επιτελέσει στο παρελθόν στις αλλεπάλληλες δημαρχίες μας. Έτσι θα πάμε γρηγορότερα και ασφαλέστερα στο Αύριο που υποσχόμαστε καλύτερο. Σε μια ακόμη τετραετία για την οποία θα είμαστε δικαιωμένοι και περήφανοι. Φτάνει και οι συνδημότες εκλογείς, πιο έμπειροι και αυτοί από το επιβεβαιωμένο αποτέλεσμα της διαχείρισης των δημοτικών πραγμάτων τα τελευταία χρόνια, να δουν τα πράγματα σε βάθος και να αποφασίσουν αμερόληπτα και με σύνεση για να χαιρόμαστε να συγκατοικούμε σε μια περιοχή με αξιοπρέπεια, λειτουργική για όλους τους πολίτες της και ελκυστική για τους επισκέπτες της.
Όλα μαζί, νέα και έμπειρα πρόσωπα που συγκροτούν το ψηφοδέλτιό μας, συναποφασίσαμε να επανακινήσουμε την παραγωγική μηχανή που είναι δοκιμασμένη για την απόδοσή της και πάμε μπροστά μόνο με επιδιώξιμους στόχους ,σοβαρότητα, επιχειρηματολογία, ενσυναίσθηση και σεβασμό στις προσωπικές ανάγκες των συμπολιτών μας .
Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι υποψήφιοι της παράταξης μας έρχονται μαζί μας χωρίς ιδιοτελείς σκοπούς και όρους.
Στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται με την πρώτη εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής χρειάζεται ο συντονιστής να διαθέτει το κύρος, τη γνώση, την εμπειρία, την ικανότητα και την πειθώ για τις συγκλίσεις, συνθέσεις και συνεργασίες που απαιτεί η επόμενη μέρα στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Στο χέρι σας είναι να μην περάσει και άλλη μία χαμένη τετραετία .
Διαπιστώνετε ότι πορευόμαστε στηριζόμενοι μοναδικά στους συμπολίτες μας, τους συνοδοιπόρους μας και στις δικές μας δυνάμεις, χωρίς επικοινωνιακό θόρυβο γιατί μας ενδιαφέρει η ουσία την οποία είμαστε σίγουροι ότι εκτιμάτε.
Προετοιμαζόμαστε εντατικά για την επόμενη μέρα για να αποκτήσει ο τόπος μας νέα δυναμική προοπτική και την πραγματική ευκαιρία ανάπτυξης σε όλους τους τομείς.
Είναι αυτονόητο ότι αν μας εξουσιοδοτήσετε ο Δήμος θα είναι το κέντρο των αποφάσεων ,θα διοικείται αποκλειστικά από τα θεσμικά του όργανα και θα πραγματοποιήσει έργο από την Ομοιογενή δημοτική Ομάδα, που είναι έτοιμη με ανθρώπους που έχουν κατακτήσει την αξιοπιστία και την αναγνώριση της ικανότητας τους από τους συμπολίτες.
Δεν θέτουμε υποψηφιότητα για να μην βγει άλλος Δήμαρχος, αλλά για να κάνουμε το έργο που εμείς μπορούμε.
Σας ζητάμε να μας εμπιστευτείτε αξιολογώντας τους υποψηφίους δημάρχους ως μονάδες και τις δημοτικές παρατάξεις ως σύνολα.
Περιμένουμε τη δικαίωση από τους συμπολίτες μας γιατί το 2019 δεν είναι 2010.
Σας θέλουμε δίπλα μας στον προεκλογικό αγώνα που ξεκινάμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας και σας ζητάμε να μας δώσετε την ΕΥΚΑΙΡΙΑ για να κάνουμε πράξη αυτά που θα περιλαμβάνει.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ