ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Νέα επίθεση Σπηλιόπουλου σε Κατσιφάρα – «Να μην κρύβεται για τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης»

Στην απουσία αναπτυξιακού σχεδίου, στους αρνητικούς οικονομικούς ρυθμούς ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αλλά και στη δραματική μείωση της κρατικής επιχορήγησης, αναφέρθηκε στην ομιλία, κατά τη διάρκεια του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Αιτωλοακαρνανίας, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κώστας Σπηλιόπουλος.
Ειδικότερα, ο κ. Σπηλιόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Ανάπτυξη χωρίς κοινωνικό πρόσωπο και κοινωνική συνοχή είναι λέξη χωρίς περιεχόμενο. Για την παράταξή μας η ανάπτυξη είναι η μαγική λέξη που δημιουργεί θέσεις εργασίας, βελτιώνει τα εισοδήματα των πολιτών και αυξάνει τις κοινωνικές παρεμβάσεις.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι ουραγός, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, με συνεχή μάλιστα αρνητικό ρυθμό στο κατά κεφαλήν εισόδημα, ενώ έχουμε πλήθος συγκριτικών πλεονεκτημάτων και προϋποθέσεων για αναπτυξιακή προοπτική.
Χρειάζεται συγκεκριμένο σχέδιο και εφαρμογή του, κάτι που εμείς θα πράξουμε. Έχουμε άμεση ανάγκη για ένα αναπτυξιακό σοκ με έργα υποδομών και δράσεις που θα αλλάξουν την πορεία της περιφέρειας και θα οδηγήσουν σε ανοδικούς ρυθμούς την ανάπτυξη».
Παράλληλα, ο κ. Σπηλιόπουλος με αφορμή τη μεγάλη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τις περιφέρειες, εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Κατσιφάρα, ο οποίος δεν αναδεικνύει το ζήτημα, λέγοντας χαρακτηριστικά:
«Η τεράστια μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τις περιφέρειες, αφού θα δοθούν μόνο 655 εκατομμύρια ευρώ αντί για 1,3 δις που είναι οι θεσμοθετημένοι πόροι από το κράτος, θα δυσκολέψει ακόμη πιο πολύ τις λειτουργικές και κοινωνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Γιατί ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας δεν αναδεικνύει το εν λόγω θέμα και δεν διαμαρτύρεται; Μήπως γιατί είναι το αυτοδιοικητικό δεξί χέρι της κυβέρνησης και το βολικό παιδί του ΣΥΡΙΖΑ;
Να πει την αλήθεια στους πολίτες. Να μην κρύβεται στηρίζοντας την κυβέρνηση», κατέληξε ο Κώστας Σπηλιόπουλος.