ΠΑΤΡΑ: Ημερίδα για την ανάπτυξη της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη – Στις 6 Μαρτίου

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «European Industry Week 2019», διοργανώνει εκδήλωση για το μέλλον της βιομηχανίας με θέμα «Αντιμετωπίζοντας την κρίση – Βιομηχανική Καινοτομία και Παγκοσμιοποίηση της Βιομηχανίας». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου και ώρα 10:00 το πρωί. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας, Απόστολος Μακρυκώστας.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα κινηθεί σε τρεις άξονες. Αρχικά θα αναλυθούν οι ευρωπαϊκές πρακτικές και το εθνικό σχέδιο για το μέλλον της βιομηχανίας και την ψηφιακή σύγκλιση. Στη συνέχεια, φορείς της επιχειρηματικότητας θα καταθέσουν την εμπειρία τους και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τα συμπεράσματα και τον σχεδιασμό RIS3.
Η δράση «European Industry Week 2019» είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει στη συμμετοχή φορέων και εκπροσώπων του κλάδου της βιομηχανίας, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και του δημοσίου τομέα των κρατών μελών, με σκοπό να εξετασθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί στην ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική ενόψει των σύγχρονων βιομηχανικών και περιβαλλοντολογικών προκλήσεων και να παρουσιαστούν δράσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανικής ανταγωνιστικότητας στην Ευρώπη.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επενδύει στη βιομηχανία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για μια σύγχρονη, καθαρή και δίκαιη οικονομία. Προωθεί την βιομηχανική ανταγωνιστικότητα μέσω πολλών από τις σημαντικές πρωτοβουλίες μας και επιδιώκει να ενδυναμώσει τους πολίτες, να αναζωογονήσει τις περιφέρειες και να διαθέσει τις καλύτερες τεχνολογίες για την έξυπνη και καινοτόμο βιομηχανία του μέλλοντος.

Πρόγραμμα :

10:00 – 10:30 Εγγραφές

 

Ευρωπαϊκές πρακτικές και Εθνικό σχέδιο για το μέλλον της Βιομηχανίας – Ψηφιακή σύγκλιση

10:30 – 11:00 Καλωσόρισμα – Χαιρετισμοί
11:00 – 11:15 Ευρωπαϊκές πρακτικές και Εθνικό σχέδιο για το μέλλον της Βιομηχανίας

κ. Aπόστολος Μακρυκώστας Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας.

11:15 – 11:30 Ψηφιακός Μετασχηματισμός & Επιχειρηματική Καινοτομία.

κ. Γιώργος Δρόσος, Προϊστάμενος Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Επιχειρηματικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικής Αριστείας.

11:30 – 11:45 Απλοποίηση τους επιχειρηματικού περιβάλλοντος – Ψηφιακές Υπηρεσίες.

κ. Διονύσης Τσαγκρής, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Συντονισμού και Παρακολούθησης του Κανονιστικού Πλαισίου για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον.

11:45 – 12:00 4η Βιομηχανική Επανάσταση, MANUHUB, Εκπαιδευτικά Προγράμματα.

κ. Δημήτρης Μούρτζης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Μηχανολόγων & Αεροναυπηγών Μηχανικών, Διευθυντής Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού/ Δυναμικής Μηχανών, Παν. Πατρών.

 

Φορείς της επιχειρηματικότητας καταθέτουν την εμπειρία τους

12:00 – 12:15 BERRY PLASMA

κ. Φάνης Παπανικολόπουλος, Γεωπόνος, Δ/νων Σύμβουλος

12:15 – 12:30 ΑΦΟΙ ΣΤΕΦΟΥ & ΣΙΑ Ε.Ε.,

κ. Πέτρος Παραγυιός, Δ/νων Σύμβουλος

12:30 – 12:45 KNAUF

κ. Παναγιώτης Τσαντήλας Γεν. Δ/ντής

12:45 – 13:00 IDEAL BIKES (προς επιβεβαίωση)

κ. Γιώργος Ζερβος

13:00 – 13:15 Coffee Island (προς επιβεβαίωση)

κ. Κωνσταντινόπουλος

 

Σύνοψη – Σχεδιασμός RIS3 – Στρατηγική

13:15 – 13:30 Σύνοψη και στρατηγική ΠΔΕ  

κ. Γιώργος Αγγελόπουλος, Καθηγητής τμ. Χημικών Μηχανικών, Πανεπιστημίου Πατρών, Πρόεδρος ΠΣΕΚ ΠΔΕ.

13:30 – 13:45 Έξυπνη εξειδίκευσηRIS3

κα. Άλκηστις Σταθοπούλου, Προϊσταμένη Ε.Υ.Δ.Ε.Π./Π.Δ.Ε.

13:45 – 14:15 Συζήτηση Ερωτήσεις
14:30 Ελαφρύ γεύμα