Μπακογιάννης στο Φόρουμ Δελφών: Η αυτοδιοίκηση είναι εργαστήρι καινοτομίας

Την ανάγκη ενός νέου θεσμικού μετασχηματισμού, τόνισε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, κατά την τελετή έναρξης του 4ου Οικονομικού Φόρουμ στους Δελφούς.

«Μιλάμε για την ανάγκη για έναν νέο θεσμικό μετασχηματισμό, μιλάμε για την ανάγκη για έναν νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό, μιλάμε για την ανάγκη για νέα μέσα. Αυτά όμως μπορούν να προκύψουν μόνο από κάτω προς τα πάνω» υπογράμμισε ο κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας ότι «σε αυτό, ο ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι καταλυτικός, είναι ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός του πολίτη, ο οποίος μπορεί και να αφουγκράζεται αλλά ταυτόχρονα και να παράγει πρακτικά απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα». «Το βλέπετε αυτό από τη Σιγκαπούρη μέχρι το Τελ Αβίβ και από το Όσλο μέχρι τη Νέα Υόρκη, ότι η αυτοδιοίκηση έχει μετατραπεί σε ένα εργαστήρι καινοτομίας. Παράγει νέες ιδέες και γεννάει εφαρμοσμένες πολιτικές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε την ελπίδα το επόμενο φόρουμ να είναι και το φόρουμ της αυτοδιοίκησης, «για να κάνουμε μία ουσιαστική συζήτηση για το πώς μπορούμε να γυρίσουμε το κράτος και γιατί όχι και την Ευρώπη ανάποδα».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Δελφών, Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, επισήμανε πως «οι Δελφοί ξαναγίνονται το κέντρο του κόσμου». Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών, Ελένη Αρβελέρ, τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδος, Κώστα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο του Οικονομικού Φόρουμ, κ.Τσομώκο, τον οποίο χαρακτήρισε «μεγάλο οραματιστή» για όλη την Ελλάδα. «Αποδεικνύουμε μέσω των Δελφών ότι ως χώρα μπορούμε να πηγαίνουμε μπροστά» τόνισε ο δήμαρχος Δελφών.