Γεροβασίλη: Υψηλό το επίπεδο ασφάλειας της χώρας

“Η περιφέρεια είναι στις προτεραιότητες του καθημερινού σχεδιασμού της κυβέρνησης. Η ασφάλεια του πολίτη, η ασφάλεια της κοινωνίας είναι από τα πρωτεύοντα αγαθά μιας ασφαλούς κοινωνίας”, υπογράμμισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γεροβασίλη, εγκαινιάζοντας το νέο κτήριο που θα στεγάσει τις αστυνομικές υπηρεσίες στην Αμφίκλεια τη Φθιώτιδας Η κ. Γεροβασίλη που συνοδευόταν από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Αναγνωστάκη, σημείωσε στο σύντομο χαιρετισμό της πως “είναι απαραίτητο οι υπηρεσίες ασφαλείας να στηρίζονται από κατάλληλες υποδομές και από κατάλληλο και σύγχρονο εξοπλισμό”

Το νέο κτήριο, στο οποίο λειτουργούσε στο παρελθόν το ειρηνοδικείο της περιοχής, παραχωρήθηκε από το υπουργείο Οικονομικών για την στέγαση των αστυνομικών υπηρεσιών και προχώρησαν πολύ άμεσα οι εργασίες ανακατασευής του “ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να παραδοθεί σε χρήση” όπως είπε η υπουργός, που έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνέργεια και την συμβολή των τοπικών φορέων μια και “οι συνέργειες είναι αυτές που μας σπρώχνουν με ασφάλεια σε αυτό που έχει ανάγκη η χώρα…”

Η κ. Γεροβασίλη, αναφερόμενη στις συνθήκες και τις ανάγκες της αστυνομίας σημείωσε πως “μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες και με πολλές δυσκολίες η Ελληνική Αστυνομία έκανε το καθήκον της, Στάθηκε στο ύψος της. Έπραξε το καθήκον της με επάρκεια με ευσυνειδησία με αξιοπρέπεια αλλά και ευαισθησία”, όπως είπε για να συμπληρώσει “διατήρησε υψηλό το επίπεδο ασφάλειας της χώρας και εδραίωσε σε όλους μέσα και έξω από τη χώρα ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας ασφαλείας δημοκρατικής και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς. Θέλουμε η εμπέδωση της ασφάλειας να γίνεται με αίσθημα δικαίου, και με την εμβάθυνση της Δημοκρατίας στην πράξη”.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δημήτρης Αναγνωστάκης που είναι και υποψήφιος περιφερειάρχης στη Στερεά Ελλάδα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις στεγαστικές ανάγκες γενικά της Αστυνομίας σ΄όλη τη χώρα, σημειώνοντας “είμαι τυχερός γιατί μέχρι σήμερα ευτύχησα να εγκαινιάσουμε μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου πάρα πολλά νέα τέτοια αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Δεν σημαίνει ότι λύθηκε το πρόβλημα. Όμως με συνεργασίες ιδιαίτερα με την τοπική αυτοδιοίκηση, δόθηκαν λύσεις σε πολλές περιπτώσεις σε όλη τη χώρα…”.