(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Η πόλη το «έκαψε» γα τα καλά – Σούβλισαν, έψησαν, τραγούδησαν και χόρεψαν παντού!

Υπαίθριο γλέντι της Τσικνοπέμπτης, με δεκάδες ψησταριές να έχουν βγει στα πεζοδρόμια. Η πόλη κινήθηκε σε εορταστικούς ρυθμούς, με μουσικές, χορούς, σουβλάκια και οτιδήποτε μπορεί να ψηθεί στα κάρβουνα.
Επίκεντρο για άλλη μια φορά της γιορτής της τσίκνας ήταν η Ρήγα Φεραίου, ενώ στο Νότιο Πάρκο, ο δήμος πραγματοποίησε λαϊκό γλέντι με την Αθηναϊκή Κομπανία από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, με ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια. Η εκδήλωση περιελάμβανε δωρεάν σουβλάκια, κρασί και μπύρα, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τον καλό καιρό και έκαναν τσικνοπέμπτη παραθαλλάσια.Τσικνίζει η Πάτρα - Υπαίθριο γλέντι, χοροί και τσίκνα σε όλη την πόλη (ΦΩΤΟ)
Από τις 12.00 έως τις 15.00 μπάντες χάλκινων πνευστών με τη συνοδεία του Χορευτικού Τμήματος του Δήμου Πατρέων ξεσήκωσαν με τους ήχους τους συνοικίες της πόλης, ενώ έκαναν και παρέλαση στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Το απόγευμα, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τον γάμο του Καραγκιόζη. Το σημείο συνάντησης για την παρέα του Καραγκιόζη δόθηκε στις 18.00 στην πλατεία Ταμπαχάνων. Προπομπός της παρέας ήταν ο Χατζηαβάτης. Στις 19.00 ξεκίνησε η κουστωδία του Καραγκιόζη και στη συμβολή των οδών Γερμανού και Βότσαρη συνάντησαν τον Μπαρμπα Γιώργο με την παρέα του και έγινε ένα μικρό δρώμενο με βλάχικους χορούς.
Όλοι μαζί συναντήθηκαν στη συμβολή των οδών Γερμανού και Αγ. Δημητρίου, για να φτάσουν στην οδό Γερμανού όπου το γλέντι κορυφώθηκε.