Βάρκιζα: Ποινική δίωξη για κακούργημα στην 30χρονη μητέρα του βρέφους που κάηκε σε διαμέρισμα

Βαρύτατες κατηγορίες αντιμετωπίζει πλέον η μητέρα του βρέφους, που απανθρακώθηκε σήμερα τα ξημερώματα σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα.

Σε βάρος της 30χρονης γυναίκας, οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές άσκησαν ποινική δίωξη για το κακούργημα της θανατηφόρου έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, αλλά και για το αδίκημα του εμπρησμού από αμέλεια, με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος.

Η γυναίκα οδηγήθηκε σήμερα στις εισαγγελικές αρχές, χωρίς δικηγόρο, και αμέσως μετά παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, για να απολογηθεί σχετικά με τις κατηγορίες που της απαγγέλθηκαν.

Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, καθώς το μόλις 13 μηνών κοριτσάκι απανθρακώθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε στο σπίτι της οικογένειας, σε ένα διαμέρισμα του τρίτου ορόφου στη Βάρκιζα Αττικής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά, το παιδί ήταν μόνο του μέσα στο διαμέρισμα, ενώ η κατηγορουμένη κάτω από το σπίτι σε αυτοκίνητο με τον φίλο της, οδηγό ταξί.

H 30χρονη γυναίκα απολογούμενη στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής περιέγραψε ότι άφηνε συχνά το μωρό μόνο του. «Το τάιζα και έβγαινα με τις παρέες μου. Γύριζα το τάιζα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ εντύπωση στους ανακριτικούς υπαλλήλους έκανε το γεγονός ότι η γυναίκα έδειχνε να μην ενδιαφέρεται καθόλου για το θάνατο του 13 μηνών κοριτσιού, αλλά η αγωνία της στρεφόταν σ’ αυτή την ίδια: «Με μένα τι θα γίνει τώρα;» ρωτούσε και ξαναρωτούσε.