ΠΑΤΡΑ: Εκδήλωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ πραγματοποιήθηκε στο ΔΙΕΚ

Εκδήλωση για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ πραγματοποιήθηκε στο ΔΙΕΚ Πάτρας την Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2019.
Συγκεκριμένα, έγινε παρουσίαση των αποτελεσμάτων από την εκπαιδευτική εκδρομή που πραγματοποιήθηκε στην Kόρδοβα της Ισπανίας από τις 26 Ιανουαρίου έως και τις 4 Φεβρουαρίου 2019. Δώδεκα καταρτιζόμενοι του ΔΙΕΚ Πάτρας, εννέα από το τμήμα Tεχνικός μαγειρικής τέχνης – Aρχιμάγειρας (Chef) και τρεις από το τμήμα Tεχνικός αρτοποιίας – ζαχαροπλαστικής πραγματοποίησαν δεκαήμερη πρακτική άσκηση σε εστιατόρια και ζαχαροπλαστείο που είχαν προεπιλεγεί στην Κόρδοβα της Ισπανίας.
Μεταξύ των εστιατορίων που πραγματοποίησαν την πρακτική τους άσκηση οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες ήταν δύο εστιατόρια τα οποία είχαν βραβευτεί με αστέρια του οδηγού γαστρονομίας Michelin.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Διευθυντής του ΔΙΕΚ Πάτρας κ. Κατσώνης Νικόλαος ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλαπλά οφέλη από την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων Erasmus+. Ο υποδιευθυντής κ. Γιωτόπουλος Γιώργος τόνισε ότι οι καινοτομίες αυτές είναι απαραίτητες, ενώ οι εμπειρίες αυτές θα είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για τους συμμετέχοντες.
Ο εκπαιδευτικός κ. Κοτσώνης Στέφανος υπογράμμισε την απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων, χρήσιμων για την επαγγελματική τους ανάπτυξη.
Κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική εκδρομή στην Ισπανία παρουσίασαν στους υπόλοιπους σπουδαστές του ΔΙΕΚ τη δουλειά τους μέσα από φωτογραφίες και βίντεο, ενώ μία ομάδα σπουδαστών παρουσίασε ζωντανά στο κοινό την παρασκευή μιας εκ των πιο γνωστών σαλτσών της Ισπανίας, την salmorejo.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων από τον διευθυντή του ΔΙΕΚ Πάτρας κύριο Κατσώνη Νικόλαο.