Νέα απάτη με επιδότηση ΕΣΠΑ στην Πάργα

Δίνουν και παίρνουν οι απάτες σε βάρος επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, από επιτήδειους που δρουν σε όλη την Ελλάδα. Ωστόσο, δυο απατεώνισσες που έταζαν επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ στην ιδιοκτήτρια μιας επιχείρησης στην Πάργα και τη «μάδησαν», θα βρεθούν αντιμέτωπες με την δικαιοσύνη.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα, όταν ένας άγνωστος τηλεφώνησε στην επιχειρηματία στην Πάργα και συστήθηκε ως διευθυντικό στέλεχος τραπεζικού υποκαταστήματος, που είχε δήθεν την δυνατότητα να δώσει έγκριση για την ένταξη σε πρόγραμμα επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ. Έτσι, την έπεισε να καταβάλει 8.730 ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς που της έδωσε, με την υπόσχεση ότι θα τα πάρει πίσω πολλαπλάσια.

Όταν η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης αντιλήφθηκε πως την είχαν εξαπατήσει, υπέβαλε καταγγελία στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πρέβεζας, που διαπίστωσαν μετά από έρευνα ότι οι λογαριασμοί στους οποίους κατέβαλε τα χρήματα ανήκαν σε δυο Ελληνίδες ηλικίας 28 και 34 χρόνων.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για να ταυτοποιηθεί ο άγνωστο μέχρι στιγμής συνεργός τους που προσποιήθηκε τον τραπεζικό.