(ΒΙΝΤΕΟ)-ΑΧΑΪΑ: Η «Ευνοούμενη» του Λάνθιμου – Από σήμερα στον «Απόλλωνα» Αιγίου

Ύστερα από τις 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ, «Η Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου, κάνει στάση στο δημοτικό κινηματογράφο «Απόλλωνα», από την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου. Η ταινία που απέσπασε το Όσκαρ Α’ γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Ολίβια Κόλμαν και διακρίθηκε σε όλο τον κόσμο, έρχεται για να δώσει μια καυστική ματιά στην ιστορία της βρετανικής βασιλείας. Μια κωμωδία εποχής και ταυτόχρονα μια σαρκαστική διατριβή στη γυναικεία ψυχοσύνθεση.

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Μαρτίου στις 17:00, επιστρέφουν τα «Χαρούμενα Σαββατοκύριακα», με την ταινία «Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές», της Sony Pictures Animation! Με είσοδο 3 ευρώ τα «Χαρούμενα Σαββατοκύριακα» προσφέρουν ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια σε προσιτή τιμή!

«Η Ευνοούμενη»

Αρχές του 18ου αιώνα. Η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Παρόλα αυτά, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά βρίσκονται στο απόγειο τους. Η φιλάσθενη Βασίλισσα Άννα (Ολίβια Κόλμαν) βρίσκεται στο θρόνο και η στενή της φίλη Λαίδη Σάρα (Ρέιτσελ Βάις) κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Άννας και το απρόβλεπτο ταπεραμέντο της. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Άμπιγκεϊλ (Έμμα Στόουν) φτάνει, η γοητεία της την κάνει αμέσως αγαπητή στη Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Άμπιγκεϊλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Άμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η συντροφιά της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της…

Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος

Ηθοποιοί: Ρέιτσελ Βάις, Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν, Νίκολας Χουλτ, Τζο Άλγουιν, Μαρκ Γκάτις, Τζέιμς Σμιθ

Διάρκεια: 120 λεπτά

««Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές»»

Η αγαπημένη μας οικογένεια πάει ταξίδι με ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για τέρατα. Έτσι ο Ντρακ θα κάνει κι αυτός μια φορά διακοπές, αντί να φροντίζει τις διακοπές όλων των άλλων στο ξενοδοχείο. Όλοι περνούν υπέροχα παίρνοντας μέρος στις δραστηριότητες που προσφέρονται στο πλοίο, όπως βόλεϊ για τέρατα, εξωτικές εξορμήσεις και φεγγαρο-θεραπεία. Οι ονειρεμένες διακοπές όμως μετατρέπονται σε εφιάλτη όταν η Μέιβις αντιλαμβάνεται πως ο Ντρακ έχει ερωτευτεί τη μυστηριώδη καπετάνιο, την Έρικα, η οποία κρύβει ένα επικίνδυνο μυστικό που θα μπορούσε να καταστρέψει όλα, μα όλα τα τέρατα.

Σκηνοθεσία: Τζέντι Ταρτακόφσκι

Ακούγονται οι: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου

Κατηγορία: Κινούμενα Σχέδια

Διάρκεια: 97 λεπτά

 

Πρόγραμμα προβολών – Πέμπτη  28/2 έως Τετάρτη 6/3:

  • «Η Ευνοούμενη» ,καθημερινά στις 19:00 & 21:30
  • Χαρούμενα Σαββατοκύριακα: Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Μαρτίου, «Ξενοδοχείο για Τέρατα 3: Ώρα για Διακοπές» στις 17:00.

 *Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου το πρόγραμμα το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

  • «Η Ευνοούμενη» στις 19:00
  • Κινηματογραφική λέσχη: «Μαχαιροβγάλτης» στις 21:30, παρουσία των συντελεστών της ταινίας: Μαρία Καλλιμάνη, Βαγγέλη Μουρίκη και Γιάννη Οικονομίδη (είσοδος για τα μέλη δωρεάν, είσοδος για μη μέλη 4 και 3 ευρώ)