Συνεχίζει την «κόντρα» με τον Τραμπ ο Σπάικ Λι: «Καλά εντάξει, αλλάζει το νόημα όσων είπα»

«Καλά εντάξει, αλλάζει το νόημα όσων είπα», ήταν η απάντηση που έδωσε ο Σπάικ Λι στο οργισμένο tweet του Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατηγορούσε τον σκηνοθέτη πως ο λόγος του στα Όσκαρ ήταν ρατσιστικός.

«Ας κινητοποιηθούμε, ας είμαστε από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας» είπε ο Σπάικ Λι από την σκηνή των Όσκαρ παραλαμβάνοντας το βραβείο του. «Κάντε την επιλογή της αγάπης απέναντι στο μίσος. Ας κάνουμε τη σωστή επιλογή!», συνέχισε ο σκηνοθέτης που έχει εκδηλώσει πολλές φορές την εχθρότητά του απέναντι τον Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος προφανώς και στις επικείμενες προεδρικές εκλογές του 2020.

«Θα ήταν καλά αν ο Σπάικ Λι μπορούσε να διαβάσει τις σημειώσεις του ή, ακόμη καλύτερα, να μην έχει χρησιμοποιήσει καθόλου σημειώσεις, όταν κάνει το ρατσιστικό του πέσιμο στον Πρόεδρό σας, που έχει κάνει περισσότερα για τους Αφροαμερικανούς σχεδόν από οποιονδήποτε άλλο πρόεδρο!» έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Μιλώντας στο Entertainment Weekly ο Σπάικ Λι σχολίασε: «Καλά εντάξει, ξέρετε. Αλλάζουν το νόημα όσων είπα. Έκαναν το ίδιο με τους Αφροαμερικανούς παίκτες που γονάτιζαν, προσπαθώντας να το μετατρέψουν σε αντιαμετικανική, αντιπατριωτική και αντιστρατιωτική πράξη. Αλλά κανένας δεν το έκανε γι’ αυτό».