Στουρνάρας: “Ο Πολάκης μου είπε πως με κατέγραφε”

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα τα πραγματικά περιστατικά από τα οποία προκύπτει, σύμφωνα με τον ίδιο, η καταγραφή της συνομιλίας του με τον Παύλο Πολάκη χωρίς την συναίνεσή του.

Ο κ. Στουρνάρας κλήθηκε ως μάρτυρας στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται για να φανεί εάν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε καταγράψει συνομιλία του με τον κ. Στουρνάρα, η οποία αφορούσε το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε από την Attica Bank. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας, στην δίωρη κατάθεσή του φέρεται να αναφέρθηκε στα πραγματικά περιστατικά από τα οποία προκύπτει ότι ο κ. Πολάκης μαγνητοφώνησε τη συνομιλία τους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας είπε στον εισαγγελέα ότι ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε πως τον καταγράφει. Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ανέφερε πως αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ιστοσελίδα. Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την κρίση ότι δεν θα μπορούσε από μνήμης να γίνει η μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα.

Περαιτέρω, όπως επεσήμανε ο ίδιος, ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη. Επίσης , όπως είπε, αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.