ΠΑΤΡΑ: «Στο πόδι» ο Ρωμανός για διαρροές στην υδροδότηση – Μεγάλη ποσότητα πολύτιμου νερού διαχέεται σε δημόσιο δρόμο!

Σχεδόν κάθε εβδομάδα παρατηρούνται συνεχείς διαρροές στο δίκτυο ύδρευσης επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής στον Ρωμανό Πατρών και ως αποτέλεσμα μεγάλη ποσότητα πολύτιμου νερού διαχέεται στον δημόσιο δρόμο.
Στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικιστική γειτονιά Ζωοδόχου Πηγής, στη βορειοδυτική πλευρά του Ρωμανού, έρχεται να προστεθεί αυτό της έλλειψης επαρκούς υδροδότησης των νοικοκυριών τις πρωϊνές ώρες σχεδόν κάθε εβδομάδα τον τελευταίο καιρό και οι κάτοικοι κάνουν έκκληση για οριστική επίλυση του προβλήματος. Συνεργείο επισκευής της αρμόδιας υπηρεσίας καταφθάνει στην περιοχή για να φτιάξει τις επαναλαμβανόμενες διαρροές που μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ. Επισκευάζονται οι σωλήνες και μετά ξανά παρουσιάζουν νέες διαρροές. Μάλιστα, επειδή το φαινόμενο τείνει να εξελιχθεί σε σήριαλ, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτήματα, κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν φωτογραφίες από την νέα επισκευή που πραγματοποίησε σήμερα το συνεργείο επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής προκειμένου να δημοσιοποιηθούν προς ενημέρωση του κόσμου. Ενώ η επισκευή ήταν σε εξέλιξη επιχειρήθηκε να φωτογραφηθεί το σημείο διαρροής που επισκευαζόταν πάνω στο δημόσιο δρόμο με προηγούμενη ενημέρωση του συνεργείου ώστε να μην εκτίθενται στις φωτογραφίες οι εργάτες και αφότου είχε απομακρυνθεί ο εκσκαφέας. Ένας από τους εργάτες του συνεργείου προσπάθησε να εμποδίσει την φωτογράφηση της διαρροής επάνω στο δημόσιο δρόμο ωσάν να επρόκειτο για στρατιωτική εγκατάσταση όπου απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών αντί ενός δημόσιου έργου που έβλεπε οποιοσδήποτε περνούσε διερχόμενος από την οδό Ζωοδόχου Πηγής. Άμεσα τηλεφώνησε στους προϊσταμένους του να ενημερώσει για την προσπάθεια λήψης φωτογραφιών του σημείου διαρροής από κάτοικο της περιοχής και να ζητήσει περαιτέρω εντολές αντιμετώπισης του περιστατικού.
Το δικαίωμα της ενημέρωσης του κόσμου είναι αναφαίρετο, οι κάτοικοι στον Ρωμανό Πατρών το γνωρίζουν πολύ καλά, θα ήταν χρήσιμο να το μάθουν και οι αρμόδιοι καθώς και τα συνεργεία αυτών