ΠΑΤΡΑ: Με τον Πέτρο Ψωμά υποψήφια και η Ουρανία Μπότσολου

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Πέτρου Ψωμά “σπιράλ” θα είναι η λογίστρια Ουρανία Μπότσολου του Νικολάου.
«Η συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές, έγινε με γνώμονα τη θέληση μου να προσφέρω και εγώ σαν μονάδα στο όλον. Η Πάτρα είναι η πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Δεν επέλεξα να φύγω μακριά της ούτε ακόμα για να κάνω τις σπουδές μου. Αγαπώ την πόλη μου και με προβληματίζει το γεγονός ότι δεν έχει την ανάπτυξη και την πρόοδο που της αρμόζει» τονίζει σε δήλωσή της, προσθέτοντας: «Θέλησα να μη μείνω άλλο στην αδράνεια αλλά να κινητοποιηθώ, και το “σπιράλ” είναι κατά τη γνώμη μου, η καταλληλότερη επιλογή για να συμμετάσχω στα κοινά της πόλης μου, αφού με εκφράζουν οι απόψεις του, περί ομαδικότητας, κοινής προσπάθειας και προσφοράς. Οι απόψεις μας συμπλέουν ως προς το ότι η πόλη μας είναι γεμάτη ικανούς νέους ανθρώπους που χρειάζονται μια ευκαιρία για να αποδείξουν τη σημαντικότητά τους, και το “σπιράλ” που ανοίγεται στην Πάτρα πιστεύω πως θα δώσει αυτή την ευκαιρία».
Παράλληλα επισημαίνει πως η Πάτρα είναι μια πόλη με πολλές δυνατότητες οι οποίες ακριβώς επειδή μένουν ανεκμετάλλευτες καταλήγουν να γίνονται αδυναμίες. «Το όραμά μου κατ’ αρχάς είναι να δημιουργηθούν περισσότερες νέες θέσεις εργασίας για τους νέους ώστε να μπορέσει η πόλη να γεμίσει με ανθρώπους που έχουν όρεξη και να γίνουν σημαντικά έργα που θα τα έχουν σκεφτεί φρέσκα μυαλά. Επίσης, θα ήθελα περισσότερη περιβαλλοντική συνείδηση, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα που θα την κάνουν μια πόλη πράσινη και οικολογική. Προσωπικά, μπορώ να προσφέρω τις γνώσεις μου, κυρίως αυτές που αφορούν το αντικείμενο που έχω σπουδάσει, εφαρμοσμένες πάνω σε ανάλογες θέσεις, αλλά ταυτόχρονα με ενδιαφέρει η προσφορά στην πόλη μου σε οποιονδήποτε τομέα μπορώ να φανώ χρήσιμη. Η ενεργητικότητά μου, η θετική μου σκέψη και η όρεξη μου για δημιουργική δουλειά είναι στη διάθεση της πόλης μου» αναφέρει.
Η Ουρανία Μπότσολου γεννήθηκε το 1994 στην Πάτρα, και είναι μόνιμη κάτοικος Ριγανόκαμπου. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Λογιστικής της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος. Έχει αποτελέσει μέλος του διοικητικού προσωπικού του γραφείου κινήσεως στο Γ.Ν.Π.Π. “Καραμανδάνειο” ενώ το τελευταίο διάστημα εργάστηκε σε αντίστοιχη θέση στο κέντρο σωματικής ευεξίας “Gym & Tonik”. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών της χρόνων, ασχολήθηκε με την προώθηση και την πώληση λιανικών προϊόντων και εργάστηκε ως υπεύθυνη ταμείου σε κατάστημα εστίασης. Από το 2009 μέχρι σήμερα, συμμετέχει ενεργά στο χορευτικό τμήμα της Νεανικής Ομάδας Αγίας Ειρήνης Ριγανόκαμπου, έχοντας λάβει μέρος σε πολυάριθμες χορευτικές παραστάσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις. Παράλληλα αποτελεί μέλος και του Λαογραφικού Χορευτικού Ομίλου Πατρών. Το ενδιαφέρον της για τα κοινά και τον συνάνθρωπο την οδήγησαν, την τελευταία διετία, να συνδράμει εθελοντικά στον σύλλογο γονιών παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες “ΦΛΟΓΑ”. Ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό και υποστηρίζει τοπικές αθλητικές ομάδες, ενώ η μεγάλη της αγάπη είναι η λογοτεχνία, για την οποία έχει παρακολουθήσει και συμμετάσχει σε πλήθος παρουσιάσεων βιβλίων.