ΠΑΤΡΑ: Διαμαρτυρία δασκάλων για την πρώτη κατανομή λειτουργικών δαπανών στα σχολεία


Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της 1ης δόσης της οικονομικής επιχορήγησης των σχολείων για το 2019

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δ/Ν Πάτρας καταγγέλλει τη μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην καταβολή της 1ης δόσης της οικονομικής επιχορήγησης για το 2019 προς τις σχολικές επιτροπές και τις σχολικές μονάδες. Επαναλαμβάνεται, δυστυχώς, το ίδιο που συνέβη με την τελευταία δόση του 2018, η οποία έφτασε στα σχολεία στις αρχές του 2019.

Η πρωτοφανής αυτή καθυστέρηση έρχεται σε μια περίοδο που οι ανάγκες των λειτουργικών εξόδων των σχολικών μονάδων και των σχολικών επιτροπών είναι αυξημένες (ιδιαίτερα σε πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω της βαρυχειμωνιάς).

Οι Διευθυντές/ριες των σχολείων για άλλη μια φορά έρχονται σε δύσκολη θέση και καλούνται να αναπληρώσουν την κρατική ανεπάρκεια.

Ενημερώνουμε τους προμηθευτές των σχολικών μονάδων, που δικαιολογημένα αντιδρούν, ότι η ευθύνη για την μη αποπληρωμή των υποχρεώσεων των σχολικών μονάδων βαραίνει αποκλειστικά την Κυβέρνηση.

Επισημαίνουμε την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά των σχολικών μονάδων και απαιτούμε την άμεση κατανομή της οικονομικής επιχορήγησης στις σχολικές επιτροπές για να μπορούν τα σχολεία να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.