(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Ο ετήσιος χορός από το Σωματείο «Φάρος» Ποντίων

Το Σωματείο «Φάρος» Ποντίων Πατρών σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη και φίλους του, διοργάνωσε τον καθιερωμένο ετήσιο χορό του, στον Πολυχώρο «Ιφιγένεια» στο Κάτω Καστρίτσι, το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Σε μια συγκινησιακή ατμόσφαιρα ο Πόντιος ηθοποιός κ. Λάζος Τερζάς παρουσίασε με τον μοναδικό του τρόπο ένα δρώμενο της πορείας των προγόνων του Πόντου από την αλησμόνητη πατρίδα στον ελλαδικό χώρο, καθώς και τους παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς που χόρεψαν τα τμήματα του Σωματείου.

Το ποντιακό πρόγραμμα πλαισίωσαν στο τραγούδι ο Γιώργος Σοφιανίδης και ο Μπάμπης Ιορδανίδης. Επίσης οι μουσικοί: Αλέξανδρος Μιμίδης (Τουλούμι), Φώτης Κοζυράκης (λύρα) και Γιώργος Σαρσαρίδης (νταούλι).

Το λαϊκό πρόγραμμα πλαισίωσαν στο τραγούδι ο Χρήστος Μαλβίνας και οι μουσικοί Γιώργος Ηλιόπουλος στα πλήκτρα και Κωνσταντίνος Τζουβάρας στο μπουζούκι.

Τίμησαν με την παρουσία τους την εν λόγω εκδήλωση: ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεώργιος Αγγελόπουλος, ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Θεόδωρος Τουλγαρίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Διονύσης Μαυρόγιαννης, η Πολιτευτής Γεωργία Ντάτσικα, ο Πολιτευτής Τηλέμαχος Νταβλούρος και ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Παπαδημάτος. Επίσης, ο Πρόεδρος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Συλλόγου «Τραπεζούντα Φυλής» καθώς και ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Ποντίων Απιδεώνος.

Το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους ήχους της ποντιακής λύρας να ταξιδεύουν τους φίλους και τα μέλη του Σωματείου στις μακρινές χαμένες πατρίδες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Φάρος Ποντίων Πατρών ευχαριστεί θερμά: τις φίλες, τους φίλους και τα μέλη του που τίμησαν με την παρουσία τους τον ετήσιο χορό καθώς και τους συντελεστές της εκδήλωσης αυτής που χάρη στη δική τους συμβολή σημειώθηκε η μεγάλη αυτή επιτυχία. Επίσης, τους χορηγούς της εκδήλωσης, τους χορηγούς επικοινωνίας και τους επιχειρηματίες της Πάτρας για την προσφορά τους σε προϊόντα και υπηρεσίες των καταστημάτων τους για τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς.