ΕΛ.ΑΣ: Ο φόνος μέσω Facebook στο Περιστέρι δείχνει νέα τρυκ της «μαφίας του Κορυδαλλού»

ÊÏÑÕÄÁËËÏÓ---ÏÉ ÖÕËÁÊÅÓ ÊÏÑÕÄÁËËÏÕ ÓÕÍÏÑÅÕÏÕÍ ÌÅ Ó×ÏËÉÊÁ ÓÕÃÊÑÏÔÇÌÁÔÁ ÊÁÈÙÓ ÊÁÉ ÌÅ ÁÈËÇÔÉÊÁ ÊÅÍÔÑÁ-- ÓÔÇ ÖÙÔÏ ÔÁ ÊÅËÉÁ ÐÔÅÑÕÃÁÓ ÓÔÏÍ ÊÏÑÕÄÁËËÏ ÖÙÔÏ ×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

Ένας Αλβανός ισοβίτης μέλος της «μαφίας του Κορυδαλλού» ανέλαβε, τα τελευταία 24ωρα, την ευθύνη για μια εν ψυχρώ δολοφονία, το 2012, μέσω …Facebook για την οποία κατηγορείτο ένας άλλος 38χρονος ομοεθνής του. Προκειμένου, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, να «εξαφανίσει» πιθανόν στις δικές του ισόβιες καθείρξεις, την τιμωρία του βασικού υπόπτου για το έγκλημα.

Υπόνοιες για μια πιθανή νέα τακτική των επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών στον Κορυδαλλό ώστε να υπάρχει ατιμωρησία συνεργών τους και να ρυθμίζουν τις ποινές μεταξύ τους, διατυπώνουν τις τελευταίες ώρες στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Κι αυτό με μφιλεγόμενες ομολογίες από άτομα με ήδη βαριές καταδίκες που δεν αλλάζει η ποινική κατάσταση τους. Με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να μιλούν για «μια ιδιόμορφη «αλληλεγγύη» και συνεννόηση των μελών της μαφίας του

Κορυδαλλού, οι οποίοι εκτός των δολοφονιών κι εκβιάσεων συγκρατουμένων τους –όπως ανέδειξε η πρόσφατη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας- ίσως μπορεί να παραπλανούν τη δικαιοσύνη με ισοβίτες που χρησιμοποιούνται ως συσσωρευτές ποινών. Σε μια πιθανή τακτική που, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, μπορεί να εφαρμόσουν και σε άλλες εκδικάσεις υποθέσεων. Κι αυτό είναι κάτι που εξετάζεται ότι διευκολύνει σχέδια επικίνδυνων ποινικών ώστε ν’ αφεθούν σύντομα ελεύθεροι. Δημιουργώντας προβληματισμό πως οι εν λόγω αλλοδαποί κακοποιοί εκμεταλλεύονται «αμέλειες και λάθη» των κρατικών αρχών.

Η πρόσφατη έρευνα, λοιπόν, της ΕΛ.ΑΣ ανέδειξε συνεννοήσεις περίπου 20 Αλβανών κακοποιών εντός κι εκτός φυλακών (σσ. ορισμένοι από τους οποίους ήδη κατηγορούνται για την δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κι άλλες εγκληματικές ενέργειες) για αιματηρές επιθέσεις εντός Κορυδαλλού, για νέα «συμβόλαια θανάτου», για διακίνηση ναρκωτικών κλπ.

Η ψεύτικη «Μαρία» του facebook

«Το Βήμα» αποκαλύπτει ωστόσο μια νέα διάσταση της υπόθεσης…

Τον Μάρτιο του 2018 εξιχνιάσθηκε, λοιπόν, η δολοφονία – στις 21 Σεπτεμβρίου 2012- ενός 29χρονου από την Αλβανία που πυροβολήθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του, στην οδό Λασσάνης στο Περιστέρι, από δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του, «ο 29χρονος ζούσε τους τελευταίους μήνες πριν από τη δολοφονία του στην Ολλανδία

και ήρθε στην Ελλάδα με μερικούς φίλους του προκειμένου να συναντηθεί με μια κοπέλα που είχε γνωρίσει μέσω facebook». Οπως προέκυψε από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών, επρόκειτο για ένα ψεύτικο προφίλ στο όνομα «Maria Tzanakaki» που χρησιμοποιούσε ένας 38χρονος αλβανός ποινικός, ο οποίος είχε συλληφθεί προ πέντε ετών στο πλαίσιο των ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για αιματηρή επίθεση σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο με 15 νεαρούς θαμώνες τραυματίες. Μαζί του τότε είχε συλληφθεί ο προσφάτως δολοφονηθείς στον Κορυδαλλό Αλμπερ Μπάκο όπως κι άλλα πρόσωπα που είναι σήμερα στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ για την συμμετοχή τους στο μεγάλο κύκλωμα του Κορυδαλλού.

Ο ίδιος άνδρας που κρυβόταν πίσω από την ψεύτικη «Μaria» του facebook είχε συλληφθεί αρχικά το 2004 για μια ανθρωποκτονία ύστερα από συμπλοκή σε οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας. Αργότερα, στη διάρκεια άδειας από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας, κατηγορήθηκε για αιματηρή ληστεία με λεία 65.000 ευρώ σε πρακτορείο του ΟΠΑΠ στη Γλυφάδα.

Η επόμενη δικογραφία που σχηματίστηκε για τον 38χρονο ήταν στις 6 Νοεμβρίου 2012 ως μέλος μιας συμμορίας εκβιαστών που δραστηριοποιούνταν στις περιοχές Γλυφάδας, Χαϊδαρίου, Καμινίων και Κορυδαλλού. Ακόμη αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ είχαν ορισμένες πληροφορίες ότι ο εν λόγω άνδρας χρησιμοποιούνταν σε «συμβόλαια θανάτου» στον κόσμο της νύχτας, χωρίς όμως να τεκμηριωθεί οτιδήποτε

Σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε από πολυετή έρευνα η ΕΛ.ΑΣ ο 38χρονος Αλβανός είχε «στοχεύσει» το 2012 τον ομοεθνή του, είχε βρει το προφίλ του στο facebook, και χρησιμοποίησε τα… θέλγητρα μιας γυναίκας σε κατασκευασμένο προφίλ για να τον φέρει στην Ελλάδα προκειμένου να τον σκοτώσει.

Ωστόσο στη διάρκεια της ανάκρισης και σε δεύτερη φάση, εμφανίσθηκε ένας ισοβίτης Αλβανός που είχε συλληφθεί κι αυτός μαζί με τον 38χρονο κατηγορούμενο το 2014 μετά την συμπλοκή στο Μικρολίμανο ενώ είχε κατηγορηθεί και για άλλες ανθρωποκτονίες.

Ο εν λόγω αλλοδαπός ισοβίτης ανέφερε με επίμονο τρόπο ότι «αυτός ήταν ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας, το 2012 στο Περιστέρι κι ότι είχε παλιές οικονομικές εκκρεμότητες με το θύμα».

Στη δίκη που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες ημέρες ο εν λόγω Αλβανός διάνθισε την ομολογία του με νέες «λεπτομέρειες» για τον τρόπο που πλησίασε και πυροβόλησε το θύμα. Κι υποστήριξε ότι ο 38χρονος αρχικά κατηγορούμενος για τον φόνο απλώς παρέσυρε το θύμα στο «ραντεβού θανάτου» μετά από δική του εντολή.

Ο εν λόγω Αλβανός μάλιστα σε παρατήρηση της έδρας παραδέχθηκε ότι «είτε δύο είτε τέσσερις φορές ισόβια το ίδιο είναι». Επιπλέον έδειχνε να είναι …θυμωμένος με τον συνεργό του που τον χαρακτήρισε «καταδότη».

Προκαλώντας περισσότερες απορίες στα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ για την γνησιότητα της διένεξης και της εχθρότητας», τον αλτρουισμό του Αλβανού ισοβίτη όπως κι αν όλα όσα διαμείφθηκαν στην ακροαματική διαδικασία ήταν τελικώς ειλικρινή.

Αυτή, λοιπόν, η παραδοχή κι η επιμονή για την …ενοχή του από τον ισοβίτη Αλβανό οδήγησε το δικαστήριο να τον καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη. Ο 38χρονος που αναφερόταν από την ΕΛ.ΑΣ ως δολοφόνος του 28χρονου ομοεθνούς του καταδικάσθηκε σε 10 χρόνια μόνο για «συνέργεια». Σε μια

εξέλιξη που δημιουργεί νέα ερωτήματα και προβληματισμό στις αρχές ασφαλείας. Με τους Αλβανούς να σημειώνουν ότι όλες οι αναφορές τους στο δικαστήριο ήταν ορθές .