7 τροφές που όσοι έχουν υψηλή πίεση θα πρέπει να τρώνε καθημερινά

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, 75 εκατομμύρια ενήλικες πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας θέτει τον οργανισμό σε κίνδυνο, κάνοντάς τον επιρρεπή σε καρδιακά επεισόδια και εγκεφαλικά. Η άσκηση και η μείωση του τσιγάρου μπορεί να βοηθήσουν σημαντικά, αλλά η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για τη μείωση της υπέρτασης. Παρακάτω θα βρεις 6 τροφές που θα πρέπει να περιλαμβάνει το καθημερινό σου διαιτολόγιο:

1. Σπανάκι
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, το κάλιο βοηθά στην αντιμετώπιση των επιδράσεων του νατρίου, που μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση σε μερικούς ανθρώπους. Ο μέσος ενήλικας πρέπει να παίρνει 4.700mg καλίου την ημέρα. Το σπανάκι είναι μια πολύ καλή πηγή καλίου, καθώς περιέχει 558mg/100γρ.

2. Μπανάνα
Δεν θα μπορούσαμε να μιλάμε για κάλιο και να μην αναφερθούμε στις μπανάνες, οι οποίες περιέχουν 487mg/φρούτο. Μια μικρή έρευνα του 2015 βρήκε ότι οι άνθρωποι με υπέρταση, οι οποίοι έτρωγαν 2 μπανάνες τη μέρα για 20 μέρες κατάφεραν να μειώσουν σημαντικά την πίεσή τους.

3. Γαλακτοκομικά
Υπάρχουν έρευνες που υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της πίεσης. Πρόσεξε όμως τι επιλογές θα κάνεις, καθώς πολλά τυριά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και κορεσμένα λιπαρά, τα οποία μπορεί να επιβαρύνουν την κατάσταση της υγείας σου.

4. Ελαιόλαδο
Η μέτρια κατανάλωση ελαιολάδου μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση στους υπερτασικούς ανθρώπους χάρη στις πολυφαινόλες, που αυτό περιέχει, όπως έχει υποστηρίξει έρευνα στο παρελθόν.

5. Μαύρη σοκολάτα
Μελέτες έχουν δείξει ότι η ήπια κατανάλωση σοκολάτας (1-2 μπάρες την εβδομάδα) μπορεί να μειώσει σημαντικά την αρτηριακή πίεση. Θα σε συμβουλεύαμε απλά να επιλέξεις κάποια bitter σοκολάτα ή κάποια που να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένη, με τη χαμηλότερη δυνατή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι, και την υψηλότερη σε κακάο.