ΠΑΤΡΑ: Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη για τις λαϊκές αγορές – Στο επίκεντρο ο κανονισμός λειτουργίας τους και η αισθητική τους

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προκάλεσε η ενημέρωση της ανεξάρτητης αρχής από κατοίκους της οδού Μακεδονίας που διαμαρτύρονται για αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω της λαϊκής αγοράς που φιλοξενεί η γειτονιά τους. Το ζήτημα, όμως, δεν πρέπει να περιοριστεί στη συγκεκριμένη γειτονιά, καθώς χρειάζεται να εφαρμοστούν οι κανόνες και σε άλλα σημεία της πόλης που λειτουργούν λαϊκές.
Το θέμα αναδείχθηκε πριν από λίγο καιρό με αφορμή τις διαμαρτυρίες κατοίκων πέριξ των οδών Μακεδονίας και Σαρανταπόρου, τις οποίες μετέφερε στο δημοτικό συμβούλιο και το μέλος του σώματος Θεόδωρος Ντρίνιας.
Ο βοηθός Συνηγόρου, Ιωάννης Σαγιάς, που υπογράφει το έγγραφο με αποδέκτες τον Δήμο Πατρέων και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τονίζει ότι κατανοεί τη δυσκολία και το σύνθετο του συγκεκριμένου ζητήματος. Ωστόσο, απομόνωσε ορισμένες πτυχές του, των οποίων η αντιμετώπιση πιστεύει ότι θα δράσει ανακουφιστικά για τους πολίτες.