ΑΧΑΪΑ: Η ΠΕΣ στο Ντουμπάι – Η εξαγωγική δραστηριότητα σε χώρες των Εμιράτων

Συνεχίζει να κατακτά τις διεθνείς αγορές η Παναιγιάλεια Ενωση Συνεταιρισμών, με τη συμμετοχή της σε παγκόσμιες εκθέσεις, όπως η τελευταία που έγινε στο Νουμπάι και την εκπροσώπησε ο διευθυντής της Μίλτος Σταυρόπουλος.
Η παρουσία της ΠΕΣ στο εμπορικό αυτό γεγονός έρχεται σε συνάρτηση της εξαγωγικής δραστηριότητας που έχει σε χώρες των Εμιράτων και ιδιαίτερα της Μέσης Ανατολής. Ετσι, βρήκε την ευκαιρία να παρουσιάσει, σε δικό της χώρο, τα προϊόντα της Αιγιάλειας, με εμπορικούς επισκέπτες και εκπροσώπους εταιρειών να ενημερώνονται για μελλοντικές επαγγελματικές συνεργασίες. Η έκθεση Gulfood έγινε σε 120.000 τ.μ. και πήραν μέρος περισσότερες από 185 χώρες, φέτος ξεπέρασε τους 100.000 επισκέπτες και προσέλκυσε πάνω από 5.000 μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων.
Ο κ. Σταυρόπουλος υπενθυμίζει ότι η ΠΕΣ τελευταία έχει καταστεί η μεγαλύτερη εξαγωγική εταιρεία της χώρας μας στη σταφίδα, σε ποσοστό που υπερβαίνει το 60% της παραγόμενης «Κορινθιακής». «Η διεύρυνση των εξαγωγικών μας δραστηριοτήτων στις αναπτυγμένες χώρες, μάς εξασφαλίζει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και προσφέρει στον σταφιδοπαραγωγό την μεγαλύτερη μέση τιμή, ενιαία τιμή από το 1ο κιλό σταφίδας, τον Αύγουστο, μέχρι και το τελευταίο» σημειώνει
Η ΠΕΣ έχει πληρώσει προκαταβολή 1,70/κιλό και με το κλείσιμο του ισολογισμού της θ’ αποφασίσει το ύψος της συμπληρωματικής τιμής-εκκαθάρισης, έχοντας διττό ρόλο, οικονομικό και κοινωνικό με γνώμονα την μακροημέρευση της σταφίδας και της παραμονής του παραγωγού στην καλλιέργεια.
«Ως συνεταιριστικός φορέας φροντίζουμε πρωτίστως τη διασφάλιση του εισοδήματος του παραγωγού και τον εκπροσωπεί, θέτοντας τα αιτήματά τους στο υπουργείο και όπου αλλού χρειαστεί, για την επίλυσή τους. Είμαστε απελπιστικά μόνοι, αφού κανείς ιδιώτης έμπορος δεν συμπορεύτηκε στη διεκδίκηση αιτημάτων και επίλυση προβλημάτων, όπως η συνδεδεμένη ενίσχυση στη σταφίδα, που η Πολιτεία υλοποίησε, η οικονομική ενίσχυσή μας για να αναδιαρθρώσουμε τις καλλιέργειές μας, που θα υλοποιηθεί» δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΕΣ Θανάσης Σωτηρόπουλος.
Στέλνει όμως κι ένα σαφές μήνυμα, συνδεδεμένο με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε. «Οσοι ελάχιστοι, προσπαθούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα κατά της ΠΕΣ, για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων και πολιτικών μικροσκοπιμοτήτων, να γνωρίζουν πως θα μας βρουν κάθετα αντίθετους. Οσοι εξυπηρετούν προσωπικές και αμετροεπείς φιλοδοξίες, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας».