Πολάκης και Σταθάκης παλεύουν για 1 έδρα στα Χανιά -Σενάρια για αλλαγή περιφέρειας

Τα άνω κάτω φέρνουν οι δημοσκοπήσεις, καθώς η δραματική πτώση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος πανελλαδικά, βάζουν σε πολλές σκέψεις τον Παύλο Πολάκη, για το πολιτικό του μέλλον, μετά το σκάνδαλο με την Τράπεζα Αττικής.

Μεγάλος αντίπαλος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην περιφέρεια Χανίων είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές που έγιναν με σταυρό, είχε βγεί πρώτος με 20.000 σταυρούς προτίµησης. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ήρθε δεύτερος με 15.000 σταυρούς.

Οι επιπτώσεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και η συνολική μείωση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, το ύφος του Παύλου Πολάκη και οι επιθέσεις που δέχεται πλέον και από το εσωτερικό του κόμματος, σε συνδυασμό μάλιστα με την χανιώτικη καταγωγή του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκτιμάται ότι θα είναι καταλυτικές για τις εκλογικές επιδόσεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στην περιφέρεια. Και έχουν οδηγήσει τον Παύλο Πολάκη ακόμα και σε σκέψεις για μετακόμιση στην Αθήνα.

Σήμερα, η εκλογική περιφέρεια Χανίων έχει 4 βουλευτές και οι 4 προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτός από τον Γιώργο Σταθάκη και τον Παύλο Πολάκη, στην περιφέρεια εκλέγονται ακόμα η Ευαγγελία Βαγιωνάκη και ο Αντώνης Μπαλωµενάκης, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε στην περιφέρεια στις τελευταίες εκλογές σχεδόν 42%.

Στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, είτε την Ανοιξη είτε το Φθινόπωρο 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να περιοριστεί σε ένα ποσοστό που ενδεχομένως να υπολείπεται και του 20%, αφού οι αντιδράσεις στην Κρήτη για το Μακεδονικό είναι πολύ έντονες, συνεπώς η επανεκλογή του Παύλου Πολάκη κάθε άλλο παρά μπορεί να θεωρείται σίγουρη. Ενδεχομένως στις προσεχείς εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια να περιοριστεί σε έναν μόνο βουλευτή και ο Γιώργος Σταθάκης μοιάζει αχτύπητος.

Το κακό για τον Παύλο Πολάκη είναι ότι σε όλες τις περιφέρειες της πρώην Β΄Αθηνών, συνωστίζονται όλα τα μεγάλα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τυχόν μετακόμισή του, μετά το σκάνδαλο με το δάνειο στην Τράπεζα Αττικής, θα εκληφθεί και ως φυγομαχία και θα τον εκθέσει στα μάτια των ψηφοφόρων του.

Το τελευταίο επεισόδιο με το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ από την Τράπεζα Αττικής δεν φαίνεται να «πέρασε» καθόλου καλά, ούτε καν από την βάση του ΣΥΡΙΖΑ, και θα κρίνει την παραμονή του Παύλου Πολάκη στην εκλογική του βάση στην περιφέρεια ή αλλού. Γι αυτό και στη πορεία προς τις κάλπες ο Παύλος Πολάκης θα τα δώσει όλα, ενώ λύση θα μπορούσε να δώσει μόνο η μετακόμιση του Γιώργου Σταθάκη στην Αθήνα ή στην Ευρωβουλή, γεγονός όμως που προς το παρόν δεν έχει αποφασιστεί.