(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: «Η αρπαγή του αυλητή» – Στο 54ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού

Πάνω από 30 Πληρώματα, 24 σημεία control, Ομάδα Κρυμμένου Θησαυρού, Καρναβαλικό Κομιτάτο. Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019, από νωρίς το μεσημέρι έως και τις 21:00 το βράδυ, εξελίχθηκε ένα ακόμα παιχνίδι Πλοήγησης, με τη διοργανωτική φροντίδα της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» και της οργανωτικής ομάδας του 54ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού, που είναι ομάδα πληρωμάτων, που είχε άρωμα μυστηρίου. Κάποιος «άρπαξε το αγαλματίδιο του Μαρσύα». Ποιος έκλεψε τον αυλητή;
Με τον γρίφο «πέτρινο και κόκκινο, στέκει δίπλα στο λιμάνι και υπηρετεί τον πολιτισμό» για έναρξη, η Ομάδα του 54ου Κ. Θ., καλούσε τα πληρώματα να βρουν το σημείο συγκέντρωσης το οποίο ήταν στο Θέατρο «Επίκεντρο». Εκεί, με έναν ιδιαίτερα πρωτότυπο τρόπο, η Ομάδα Κ. Θ. σε συνεργασία με το Καρναβαλικό Κομιτάτο, παρουσίασαν με θεατρικό τρόπο, μέσα σε μόλις 8 λεπτά, μια αποτύπωση του…συμβάντος. Με μια μεταφορά στην Πάτρα του 1875-1900, την παρουσία δύο εκ των Δημάρχων της εποχής, Γ. Ρούφου και Π. Καλαμογδάρτη, έδωσαν το έναυσμα στα πληρώματα για την αναζήτηση του ενόχου. Από εκείνη την στιγμή, με αυτοκίνητα, μηχανές ακόμα και.…τρέχοντας, μα καρναβαλικά ντυμένοι, έκαναν κυριολεκτικά την πόλη άνω κάτω, αφού επιδόθηκαν σε..μαραθώνιο ψάχνοντας να βρουν τα σημεία όπου θα έπαιρναν έναν άλλο γρίφο ή θα προσκόμιζαν τα «φέρτε» που τους είχαν ζητηθεί, εντός των χρονικών ορίων που είχαν τεθεί. Στη συμβολή των οδών Βασιλείου και Γεωργίου Ρούφου, στον Κεντρικό Σταθμό του ΟΣΕ, στην Αγγλικανική Εκκλησία, στα ΚΤΕΛ, στα Ταμπάχανα, στο..Στρατηγείο (τα αρχηγείο των Στρατηγών), στο ΤΡΑΜ που σερβίρουν τσάι, στο Καρναβαλικό Κομιτάτο, στις παλιές αποθήκες Μπάρι (όπου εξελίχθηκε δεύτερο σύντομο θεατρικό), στο γήπεδο της ΕΑΠ και σε πολλά ακόμα σημεία, περίμεναν μέλη της Ομάδας Κ.Θ. ντυμένοι ανάλογα με αμφίεση της εποχής προκειμένου να δώσουν..ή να πάρουν τα «φέρτε». Το τσουχτερό κρύο δεν πτόησε κανέναν όμως και αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά ότι τους Κρυμμενο-θησαυρίτες δε τους σταματάει τίποτα στην Πάτρα! Έπειτα από αρκετούς κύκλους γύρω από τα ίδια τετράγωνα και αρκετά περάσματα και ακολουθώντας άλλα πληρώματα, όλοι κατέληξαν στο μέρος όπου αποκαλύφθηκε ο πραγματικός ένοχος για την «αρπαγή του αυλητή».

Στο Δημαρχείο της Πάτρας. Μπορεί μόνο τα πληρώματα 60 και 63 να ανακάλυψαν τον πραγματικό ένοχο, όμως το παιχνίδι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις με το σενάριο, την πλοκή και την πρωτοτυπία που είχε, με όλους τους συμμετέχοντες να αναγνωρίζουν πόσο ευφάνταστο ήταν και άρτια οργανωμένο.