ΑΧΑΪΑ: Ο Σύλλογος Παραπληγικών για το το τρίτο αναπηρικό αμαξίδιο

Στις 20.2.19, ημέρα Τετάρτη, αντιπροσωπεία του Δ.Σ του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Ν. Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ) μετέβηκε στα γραφεία του Συλλόγου μας και μας παρέδωσε το τρίτο αναπηρικό αμαξίδιο, ως αποτέλεσμα της δράσης «ΚΑΠΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ».
Ευχαριστούμε θερμά το ΣΚΕΑΝΑ για την παράδοση του αναπηρικού αμαξιδίου και είμαστε υπέρ της ανωτέρω δράσης. Θεωρούμε όμως ότι η συγκεκριμένη δράση καλύπτει μόνο έκτακτες και προσωρινές ανάγκες των χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων, διότι από τη μία πλευρά τίθεται ζήτημα ποιότητας των αναπηρικών αμαξιδίων και από την άλλη πλευρά δε θα πρέπει να επικρατήσουν λογικές επαιτείας με τις οποίες είμαστε κάθετα αντίθετοι και δε θα πρέπει να δίνεται η εσφαλμένη εντύπωση ότι η παραπάνω δράση μπορεί και πρέπει να υποκαθιστά το κράτος πρόνοιας και τις υποχρεώσεις του απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία.
Έγινε σε καλό κλίμα ανταλλαγή απόψεων πάνω σε ζητήματα που μας αφορούν και επειδή η συνεργασία μας και οι υποχρεώσεις μας δεν εξαντλούνται στα πλαίσια της προαναφερόμενης δράσης, καθώς αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί και να συμπεριλάβει και άλλες πτυχές τις ζωής των τετρα/παραπληγικών και κινητικά αναπήρων, ζητήσαμε και συμφωνήθηκε ο ΣΚΕΑΝΑ και τα μέλη του να πράξουν ότι χρειάζεται, όπου είναι δυνατόν, και όπου δεν έχουν ήδη γίνει οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να καταστήσουν τα καταστήματά τους πλήρως και από κάθε άποψη προσβάσιμα-προσπελάσιμα για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων και τους κινητικά ανάπηρους.