ΠΑΤΡΑ: Το «Σε μια πίστα χορού…» από τους “Τεχνή_τες” – Σήμερα και έως 27 Φεβρουαρίου

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις της θεατρικής διασκευής του ποιήματος του Γ. Ρίτσου «Η Σονάτα του Σεληνόφωτος» τον Δεκέμβριο 2017, η θεατρική ομάδα «ΤΕΧΝΗ_τες», υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παραλίας Προαστείου «Η ΔΡΑΣΗ», καταπιάνεται τώρα με ένα αρκετά πιο δύσκολο εγχείρημα.

 

Πρόκειται για την παρουσίαση σε θεατρική διασκευή με τίτλο ‘Σε μια πίστα χορού…’, της πρώτηςιστορίας του παγκοσμίου φήμης Ψυχοθεραπευτή, Ίρβιν Γιάλομ, «Ο Δήμιος του Έρωτα». Δίκαια, λοιπόν, σήμερα οι «ΤΕΧΝΗ_τες» γιορτάζουν θριαμβικά που έφεραν εις πέρας ένα τόσο δύσκολο αλλά άκρως ενδιαφέρον εγχείρημα!

 

Ο έρωτας που ξεκίνησε ως ρομφαία αθανασίας, καταλήγει σε θρήνο. Όπως κάθε έρωτας, άλλωστε! Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Γιατί απλά ερωτευόμαστε την εικόνα που εμείς πλάθουμε για τον άλλο και όχι τον ίδιο. . . Η περίπτωση της ερωτευμένης Θέλμα με τρόπο τόσο εμμονικό και ακραίο, δηλώνει την απάτη που βιώνουμε πολλές φορές στις ερωτικές σχέσεις. Είναι όλα αυτά που μπαίνουν ανάμεσα στους δυο ανθρώπους και θολώνουν την εικόνα της πραγματικότητας. Δεν είμαστε σε θέση να δούμε ποιος είναι πραγματικά ο άλλος γιατί γνώρισμα του έρωτα είναι η μυθοποίηση και η εξιδανίκευση.

 

Η ψυχοθεραπεία δυστυχώς , σε αυτές τις περιπτώσεις είναι μια διαδικασία επίπονη και δυσάρεστη για τον ασθενή, ακριβώς γιατί χάνει την ψευδαίσθηση του πάθους και μένει ολόγυμνος στην ερημιά της μοναξιάς του. Ο ασθενής καταρρέει στο τέλος γιατί χάνει τη δυνατότητα της συγχώνευσης με το ΕΝΑ, τον πόθο της εξαΰλωσης μέσα από τον άλλο. Γιατί κατανοεί ότι και ο δρόμος του έρωτα, είναι απολύτως μοναχικός και τραχύς…
Η θεατρική διασκευή-δραματοποίηση, η σκηνοθεσία-σκηνογραφία και η επιμέλεια-κατασκευή των κοστουμιών έγιναν υπό την έμπειρη καθοδήγηση της Ειρήνης Μπόμπολη και τη συνεργασία τηςΙωάννας Κυρίτση.

 

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι: Αλέξανδρος Μπίστας (Ίρβιν)
Μαίρη Αλεξοπούλου (Θέλμα)
Λευτέρης Μιχαλίτσης(Μάθιου)
Αμαλία Ζαμπέτα (Νεότερη Θέλμα)
Διονύσης Κονταλής (Χάρρυ)
Ευαγγελία Κόρδα (Μητέρα)

 

Στο πιάνο ο Σπύρος Γεωργόπουλος συνοδεύει την παράσταση με μελωδίες από Τσαϊκόφσκι κ.α. καθώς και με τη δική του σύνθεση με τίτλο «Σε μια πίστα χορού».
Η Κλειώ Αιβαλιώτη, εκτός από χορό, ‘ντύνει την παράσταση με τη μελωδική της φωνή, τραγουδώντας το Someone Like you’ (Adele), το ‘Hurt’ (Johnny Cash) και την ‘Αντίστροφη Mέτρηση’ (Χ. Αλεξίου).

 

Η Αναστασία Λάτα έκανε τη φωτογράφηση και τα βίντεο της παράστασης.
Η συνέχεια στο θέατρο ‘Γραμμές Τέχνης’ (Μαιζώνος 271) από την έως και Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019.

 

Για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 6937-950.605 και 6949-976.960