ΠΑΤΡΑ: Σήμερα, το 5ο Φεστιβάλ κιθάρας “6 Χορδές μία Ορχήστρα”

Το 5ο Φεστιβάλ κιθάρας: ‘’6 Χορδές μία Ορχήστρα’’, οργανώνει το ΟΡΧΗΣΤΡΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ‘’VIBRATO’’ της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Διεύθυνση: Γιώργος Αθανασακόπουλος], και που για 5η συνεχόμενη χρονιά, παρουσιάζει ένα σύνολο μουσικών δραστηριοτήτων, με άξονα την κιθάρα.

 

                 Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις Δημοτικών Σχολείων [5-12 Φεβρουαρίου] στις εγκαταστάσεις της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ [Κορίνθου 280-Γούναρη], με στόχο να ενημερωθούν τα παιδιά των σχολείων για τις μουσικές δραστηριότητες, που τα ίδια έχουν την ευκαιρία εξωσχολικά να αναπτύξουν και ιδιαίτερα στον τομέα της κιθάρας, ενώ με το ίδιο πνεύμα θα γίνουν επισκέψεις Γυμνασίων της περιοχής στο Πειραματικό Σχολείο όπου σε συνεργασία με το Ο.Σ.’’VIBRATO’’ θα εξηγηθούν τα φαινόμενα των ταλαντώσεων και όσον αφορά στους ήχους και μάλιστα στο όργανο της κιθάρας.

 

                 

                  Σήμερα Κυριακή 24 Φεβρουαρίου [7-9 μ.μ.], στις αίθουσες της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ο καθηγητής Dr. Γιάννης Χιωτέλης, θα δώσει διάλεξη με θέμα: ‘’Η Φυσική της Μουσικής’’, εκδήλωση με την οποία θα ολοκληρωθεί το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ.