ΠΑΤΡΑ: Ο Σύλλογος Σαραβαλίου διοργανώνει, σήμερα , τη “Γιορτή της ζωής”

Ο Ιστορικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Σαραβαλίου με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ(Κέντρο ενημέρωσης και προσέλκυσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών) «Χάρισε Ζωή» του Πανεπιστημίου Πατρών και την στήριξη της «Φλόγας» (Σύλλογος Γονιών παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια), διοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα  24 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Νικολάου του Σαραβαλίου.
Πρόκειται για εκδήλωση με τίτλο ¨Γιορτή ζωής¨, στόχος της οποίας είναι η ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών, με σύνθημα «Γίνε και εσύ πηγή Ζωής! Γίνε Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών! ». Την ημέρα αυτή θα στείλουμε ένα μήνυμα σε όλους, να δείξουμε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο Ένας άνθρωπος για τη ζωή του άλλου, ώστε να γίνει καθένας από εμάς μέρος αυτής της αλυσίδας ζωής που καθημερινά σώζει ζωές ασθενών σε ολόκληρο τον κόσμο.
Ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η κ. Λίγκα Μαρία, ιατρός αιματολόγος, Α’ επιμελήτρια της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών “ΠΓΝΠ”. Χαιρετισμό θα απευθύνουν, η κ. Αγγελάκη Βάσω εκπρόσωπος του ΚΕΔΜΟΠ και η κ. Παπαϊωάννου Τασία, εκπρόσωπος της «Φλόγας».
Επίσης στη «Γιορτή ζωής» αποφάσισαν να συμμετέχουν, ως εθελοντές Δότες Μυελού των Οστώνκορυφαίοι αθλητές της περιοχής μας, οι οποίοι έχουν διακριθεί πανελληνίως αλλά και παγκοσμίως. Γι΄αυτό και ο Σύλλογος Σαραβαλίου θα τους βραβεύσει τόσο για την αγωνιστική τους προσπάθεια και την επίδοσή τους, όσο και για τη προσπάθειά τους να παρακινήσουν τον κόσμο, ώστε να ακολουθήσει το παράδειγμά τους.
Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Λίνα Μπάστα.
Παράλληλα, όποιος θέλει θα μπορεί να δώσει «δείγμα σάλιου» για να εγγραφεί ως εθελοντής δότης!
Τέλος ο Σύλλογος θα προσφέρει καφέ και γλυκό σε όλους, ενώ χρώμα και αρμονία στη ¨Γιορτή Ζωής¨, θα προσθέσουν οι όμορφες μελωδίες του Συνόλου Μουσικής Δημιουργίας «Ευήκοον Μέλος»
(Φωτογραφία από τη συγκλονιστική εκδήλωση – συνάντηση δοτών και ληπτών μυελού των οστών που συνδιοργάνωσαν στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η «ΦΛΟΓΑ» και το ΚΕΔΜΟΠ στις 27 Νοεμβρίου του 2017)