(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σάββατο η κηδεία του εύζωνα της Προεδρικής Φρουράς που πέθανε αιφνιδίως – Οι ανακοινώσεις πένθους

Ένας νέος άνθρωπος, μόλις 24 ετών με καταγωγή από την Πάτρα, έφυγε ξαφνικά την Πέμπτη (21/02/2019) από την ζωή. Ήταν Εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά.

Λίγο νωρίτερα σύμφωνα με πληροφορίες, είχε υπηρεσία στον Άγνωστο Στρατιώτη την οποία εκτέλεσε κανονικά από τις 19.00 έως τις 20.00. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιστρέφοντας από την σκοπιά δεν ανέφερε κάποια ενόχληση και πήγε στον θάλαμο της Προεδρικής Φρουράς για να ξεκουραστεί. Το πρόβλημα στην υγεία του διαπιστώθηκε όταν έγινε η βραδινή επιθεώρηση.
Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού για τον άτυχο εύζωνα αναφέρει:
«Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Στρατιώτης (ΠΖ) Σπύρος Θωμάς της Προεδρικής Φρουράς, ευρισκόμενος στη Μονάδα του τις βραδινές ώρες της 21 Φεβρουαρίου 2019, αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια διακομίσθηκε άμεσα στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

 

Τα ακριβή αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 3 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου, στην Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών.

 

Σοκαρισμένη η οικογένεια του Προμηθέα για το χαμό του Σπύρου Θωμά  και θα παραστεί στην κηδεία  σύσσωμη. Ως εκ τούτου δεν θα πραγματοποιηθεί καμία αθλητική εκδήλωση στα γήπεδα του Προμηθέα από 3-5μ.μ., ενώ το προγραμματισμένο αυριανό κλειστό προπονητικό φιλικό της Ανδρικής ομάδας κόντρα στον Πανιώνιο ΓΣΣ θα ξεκινήσει στις 5μ.μ.

 

Συγκινητικό είναι το μήνυμα που ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook ο αντιπρόεδρος του Προμηθέα, Τάσος Χρυσανθόπουλος, για αδικοχαμένο Σπύρο Θωμά που υπήρξε παλαιότερα παίκτης της ομάδας. Ο Τάσος Χρυσανθόπουλος ανέφερε τα εξής: «Είναι αδιανόητο οι άνθρωποι στα 24 τους να μας αφήνουν. Οι άνθρωποι στα 24 τους πρέπει να χαμογελούν, να σχεδιάζουν και να γεύονται την ζωή με το μεδούλι. Δεν θα μάθω ποτέ ποια είναι αυτή η άθλια μοίρα, που μας παίζει και μας χάνει, αλλά ξέρω πως ο Σπύρος έπρεπε να είναι και σήμερα εδώ, με τα φιλαράκια του να παίζει μπάσκετ και να κανονίζει όμορφα ταξίδια για το φετινό καλοκαίρι. Δεν ξέρω πώς αποχαιρετούν ένα τόσο καλό παιδί και δε νομίζω πως θα καταφέρω να το μάθω…»