Και οι διαβρωμένες ακτές μας, “θύμα” της συστηματικής προπαγάνδας της Δημοτικής Αρχής

Με αφορμή την προκλητική αδράνεια της Δημοτικής Αρχής της Πάτρας στο θέμα των ακτών της πόλης που έχουν διαβρωθεί, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων και επικεφαλής του Συνδυασμού “Πάτρα: Η δική μας Πόλη» κ. Νίκος Τζανάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

« Η αποκατάσταση των ακτών που έχουν διαβρωθεί είναι μια διαδικασία που με σχετικό κόπο και οργάνωση μπορεί να ολοκληρωθεί διά της νόμιμης οδού. Χωρίς περιττές και ανούσιες φανφάρες … δήθεν επαναστατικού περιεχομένου, όπως δηλαδή πράττει η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, καθαρά για ψηφοθηρικούς σκοπούς.

Η απόδειξη για του λόγου το αληθές βρίσκεται πολύ κοντά μας, μόλις στην περιοχή της Ναυπάκτου που αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα από αρμόδια χείλη, στην εκπομπή του Πατρινού δημοσιογράφου κ. Νίκου Ξανάλατου, ο Δήμος Ναυπάκτου δεν διάλεξε τον δρόμο της … ετσιθελικής αποκατάστασης, αλλά με τρόπο καθ’ όλα σύννομο κατέθεσε (τέλη 2016) στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου τις μελέτες αποκατάστασης φυσικών καταστροφών και έλαβε την σχετική άδεια. Το ίδιο έπραξε και προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αποτέλεσμα ο εν λόγω Δήμος να έχει χρηματοδοτηθεί με 700.000 ευρώ για τα απαιτούμενα έργα, που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αντιθέτως στην Πάτρα, για τις παραλιακές στο Ρίο, (Ποσειδώνος), στον Κόκκινο Μύλο, στην πλαζ και αλλού, η Δημοτική Αρχή διάλεξε μόνο να φωνασκεί, αποδίδοντας επί της ουσίας την δική της αδράνεια στην υποτιθέμενη άρνηση της Κτηματικής Υπηρεσίας να χορηγήσει άδεια εργασιών.

Όμως η αλήθεια είναι ότι την ευθύνη για την υπάρχουσα κατάσταση έχει μόνον η Δημοτική Αρχή καθότι δεν ασχολήθηκε ποτέ με βάση τα προβλεπόμενα. Δηλαδή να ετοιμάσει μελέτες, να διεκδικήσει και να κερδίσει αυτό που οι δημότες δικαιούνται και καμιά Υπηρεσία δεν μπορεί να το αρνηθεί εφόσον είναι δίκαιο και τεκμηριωμένο.

Ίσως βέβαια αυτό να συνέβη σκοπίμως εκ μέρους του Δημάρχου Πατρέων. Ώστε αντί να λύνει τα προβλήματα της πόλης, αντιθέτως να τα συντηρεί για να έχει κάτι να χρησιμοποιεί ως αντικείμενο αντιπολιτευτικής διαμαρτυρίας.

Κατά συνέπεια προκύπτει το ερώτημα:

Και οι (διαβρωμένες) ακτές της πόλης μας “θυσιάζονται” στον βωμό της πολιτικής του K.K.E.; ».