ΠΑΤΡΑ: Νοσοκομείο “φάντασμα” το Νοσημάτων Θώρακος – Μπέρδεμα με τον οργανισμό και την τροπολογία στη Βουλή

Δεν φαίνεται να μπαίνει τέλος στο σίριαλ με τον οργανισμό του «Αγίου Ανδρέα». Ναι μεν πέρασε χθες στη Βουλή η τροπολογία με την οποία αναμένονταν η διόρθωση του λάθους που εκκρεμούσε από τον Απρίλιο του 2018, αλλά συνεχίζει το υπουργείο Υγείας να διατηρεί ένα νοσοκομείο φάντασμα, το Νοσημάτων Θώρακος, με μετέωρο το προσωπικό του.
Κι αυτό διότι η μόνη λέξη που αφαιρέθηκε, στη χθεσινή τροπολογία, ήταν η λέξη «κατηργημένο», για το Νοσημάτων Θώρακος, καθώς εάν διατηρούνταν θα έπρεπε η αναπληρώτρια διοικήτρια του νοσοκομείου και οι προϊστάμενοι των τμημάτων του Νοσημάτων Θώρακος να επιστρέψουν τα χρήματα που λάμβαναν από τον Απρίλιο του 2018 οπότε κι έγινε η μεταφορά του νοσοκομείου στον «Αγιο Ανδρέα».
Επομένως μπορεί να προκύπτει πλέον ενιαίος οργανισμός για το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» αλλά δεν προκύπτει από πουθενά η κατάργηση ή η ενσωμάτωση του Νοσημάτων Θώρακος.
Ερωτηθείς σχετικά ο διοικητής του νοσοκομείου Θεόδωρος Σερεμέτης απάντησε ότι «αυτό έχει διευθετηθεί από το 2012 οπότε τα δύο νοσοκομεία, «Αγιος Ανδρέας» και Νοσημάτων Θώρακος είχαν αποκτήσει ενιαία διοίκηση. Ο νέος ενιαίος οργανισμός προκύπτει με απόλυτη σαφήνεια μέσα από το άρθρο 20 το οποίο καταργεί τους δύο οργανισμούς».
Βέβαια το 2012 τα δύο νοσοκομεία δεν είχαν συγχωνευτεί, αλλά είχαν διοικητική διασύνδεση.